Deelnemers onthullen schokkende ervaringen The Voice

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Ben Saunders, Iris Kroes, O’G3NE en Maan van Steenwinkel: winnaars van The Voice of Holland hebben kans dat ze een mooie zangcarrière tegemoet gaan. Weken hebben ze zanglessen gevolgd en onder spanning gestaan toen ze moesten optreden, vervolgens hebben ze eerlijk gewonnen. Of, nou ja, eerlijk? Daar zijn nu veel twijfels over.

Eerlijke kans?

In Nieuwe Revu staat namelijk een artikel waardoor de betrouwbaarheid van het programma in het geding komt. Meerdere deelnemers van het programma zeggen, al dan niet anoniem, dat het allemaal doorgestoken kaart is. De halve finalisten zijn vaak al bekend voor de kandidaten ook maar hebben opgetreden! Niet iedereen maakt dus een eerlijke kans op roem.

Zielig verhaal

Een van de factoren die bepaalt of de deelnemer van de redactie van het programma door mag naar volgende rondes, is het verhaal achter de kandidaat. Een zielig, emotioneel of bijzonder verhaal brengt een kandidaat verder. Is een kandidaat bijvoorbeeld blind, ziek of heeft de zanger een moeilijke tijd achter de rug? Dan is de kans volgens Nieuwe Revu groter om naar de volgende ronde te gaan. Dat werd duidelijk nadat het tijdschrift meerdere kandidaten van het programma sprak.

Zo vertelt Remko Harms, ooit onderdeel van ‘LA The Voices, het volgende: ,,Ik vloog eruit in de battle-ronde, waarin ik het moest opnemen tegen een soldaat, iemand die heel goed in het plaatje van de programmamakers paste. Hij had een prima stem hoor, maar het staat natuurlijk ook wel heel leuk, een soldaat die gaat zingen. Het draait vaak om het verhaal eromheen en bij mij was het verhaal te glad.” Het is de zanger opgevallen dat kandidaten zoals hij, goede stem maar geen bijzonder levensverhaal, eruit vliegen bij de battle-ronde.

Beloftes

De redactie benadert vaak zangers en zangeressen die al aardig aan de weg aan het timmeren zijn om mee te doen met het programma. Hen wordt beloofd dat ze een aantal rondes ver komen. Dat bevestigt een artiest die anoniem wil blijven aan Nieuwe Revu. ,,Mijn manager kreeg een telefoontje met de vraag of ik mee wilde doen. Daar stond ik eigenlijk al gek van te kijken, maar ik viel helemaal van mijn stoel toen ze suggereerden dat ik zeker in de halve finale zou komen als ik mee zou doen.”

Iris Kroes

Natuurlijk zijn er ook andere geluiden te horen. Zo vertelt Iris Kroes, winnares van seizoen 2, dat zij echt geen afspraken had gemaakt met de makers van het programma. ,,Ik heb altijd gedacht dat The Voice doorgestoken kaart zou zijn, dus toen ik als winnares uit de bus kwam, was dat een grote verrassing voor mij en mijn omgeving.”

Tags

BEN SAUNDERSDOORGESTOKEN KAARTMAAN VAN STEENWINKELNEPO'G3NETHE VOICETHE VOICE OF HOLLANDVALS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck