Demi Lovato wil toch weer met zij en haar aangesproken worden

Door: DitjesDatjes
02-08-2022

Zangeres Demi Lovato, die in mei 2021 aangaf aangesproken te willen worden met hen en die (they/them), laat in podcast Spout weten dat ze weer terug is gekeerd naar het gebruik van zij en haar als persoonlijke voornaamwoorden, zo bericht de Amerikaanse entertainment- en nieuwssite Buzzfeed.com.

De 30-jarige zangeres verwees destijds naar zichzelf als non-binair persoon, maar legt nu uit dat ze bovenal een “fluïde persoon” is. Waar ze eerder, met name vorig jaar, een balans voelde in haar “feminiene en masculiene energie” en zichzelf niet zozeer vrouw, maar vooral mens voelde, is dat nu veranderd. “Recentelijk voel ik me meer feminien”, vertelt Lovato in de podcast.

De zangeres wil graag onderstrepen hoe belangrijk het is om te beseffen dat persoonlijke voornaamwoorden in het algemeen een leerproces zijn voor velen. Dat was vorig jaar haar houding naar mensen die haar verkeerd aanspraken en op dit moment haar houding naar zichzelf: “niemand is perfect”, stelt Lovato. “Iedereen maakt weleens fouten met persoonlijke voornaamwoorden, maar uiteindelijk draait het allemaal om respect”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD