Derksen steekt Willibrord een hart onder de riem: ‘Heel slecht aan toe’

Johan neemt het op voor Willibrord
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het gaat ‘heel slecht’ met Willibrord Frequin, die lijdt aan een agressieve vorm van de ziekte van Parkinson. Toch weerhield het hem er niet van om Johan Derksen te bellen en hem succes te wensen met de terugkeer van Vandaag Inside. De VI-heren staken Willibrord gisteren dan ook een hart onder de riem.

Johan Derksen heeft tijdens de kaarsrel ook uit onverwachte hoek steunbetuigingen ontvangen. Zo werd hij gebeld door Willibrord Frequin, iets wat Derksen enorm waardeert.

‘Dat was hartverscheurend’

,,Plotseling had ik Willibrord aan de lijn. Dat was hartverscheurend”, aldus Derksen in Vandaag Inside. ,,Ik had ook niet verwacht toen ik opnam dat het Willibrord zou zijn, die man was echt doodziek. Dat zei hij zelf ook.”

Willibrord blijkt een groot fan te zijn van Vandaag Inside en twijfelde geen moment om Derksen te bellen toen het programma een doorstart maakte. ,,Sinds wij hier zitten, is hij echt een supporter geweest. Hij wenste me succes dat we weer waren begonnen, daar was hij erg blij mee”, vertelt Johan. ,,Dan denk ik, jij hebt heel andere problemen aan je hoofd. Maar nee, toch bellen.”

Van der Gijp emotioneel

Willibrord liet vorige maand al weten dat zijn einde nadert, maar er alles aan wil doen om nog even te kunnen genieten. ,,Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer”, zei hij in gesprek met De Telegraaf. ,,Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten.”

Volgens Johan is de oud-journalist momenteel ‘een beetje afscheid aan het nemen van alle relaties’. De VI-heren zijn duidelijk aangedaan door de ernstig zieke Willibrord. ,,Ik ben gisteren nog bij hem geweest”, vertelt René van der Gijp emotioneel. ,,Hij ging echt heel, heel slecht.”

‘Egocentrisch gedrag’

Toch heeft niet iedereen behoefte eraan om afscheid te nemen van Willibrord. Zo heeft Gerard Cox, die twee seizoenen lang samen met Willibrord in de realityserie ‘Beter laat dan nooit’ zat, geen behoefte meer aan contact met hem.

Zijn andere reisvrienden, Barrie Stevens en Peter Faber, willen wel benadrukken dat ze Willibrord zeer waarderen. Volgens Peter wil Gerard de oud-journalist niet meer zien door ‘het egocentrische gedrag’ van Willibrord. Dat meldde hij aan De Telegraaf.

Tags

BARRIE STEVENSGERARD COXJOHAN DERKSENPETER FABERRENE VAN DER GIJPSTEUNWILFRED GENEEWILLIBRORD FREQUIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck