‘Deskundige’ Peter R. de Vries wordt weerman

Door: DitjesenDatjes
07-06-2019

Peter R. de Vries weet alles. Van misdaad tot showbizz en van verkeersregels tot voetbal. En vanaf komende maanden moet duidelijk worden dat de verslaggever ook al enorm veel verstand heeft van het weer. Hij wordt namelijk weerman voor Buienalarm.

Feiten

Via radiospotjes gaat Peter R. mensen in de zomermaanden vertellen was het weer wordt. Hagelbuien, storm of 32 graden in de volle zon: Peter weet het. Buienalarm is een weerapp die concurreert met Buienradar. Waarschijnlijk proberen ze de bekendheid van Buienalarm te vergroten door een bekende stem het weerbericht te laten inspreken. Net zo gezellig als het weerbericht van Piet Paulusma gaat het niet worden, want Peter R. gaat enkel korte zinnen inspreken.

„Peter R. de Vries is een persoonlijkheid die deelneemt aan maatschappelijke discussies, waarbij hij het altijd beter weet”, zegt Menno Bom, de directeur van Buienalarm. Zijn redenatie op voor Peter R. de kiezen is dus nogal vaag: ,,De meest voorkomende Nederlandse discussie is het weer. Vanzelfsprekend kent Peter ook hier zijn feiten en windt hij er geen doekjes om.”

 

 

Meer DenD