Deze omroepbaas ergert Roos Moggré!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Dat Omroep MAX-baas Jan Slagter telkens weer in de bres springt voor BN’ers die beschuldigd worden van grensoverschrijdend gedrag, valt niet bij iedereen in goede aarde. Zeker niet bij Eén Vandaag-presentatrice Roos Moggré.

Zoals hij het eerder opnam voor Matthijs van Nieuwkerk, zo vond Jan Slagter het kennelijk ook nodig om zijn mening te geven over de NOS Sport-affaires (o.a. Tom Egbers en Jack van Gelder). De Omroep Max-baas kiest in deze kwesties per definitie partij voor de BN’ers.

 ,,Het is werkelijk bezopen wat er de laatste tijd allemaal gebeurt. Ik vind dat wij de laatste tijd volledig doorslaan in dit land. Ik vind het onbestaanbaar dat dit allemaal kan en mag. Je wordt gewoon als monster weggezet”, aldus Jan Slagter in het AD.

Bespottelijk
Slagter toont weinig medeleven met de vermeende slachtoffers. ,,Er zit altijd een andere kant aan een verhaal. Hoe deze mensen (de BN’ers, red.) nu weggezet worden, op basis van getuigenissen die vijftien jaar oud zijn, ik vind het werkelijk bespottelijk.” Volgens Slagter zou er eerst een goed onderzoek moeten plaatsvinden. Het MAX-opperhoofd lijkt vergeten dat de Volkskrant maandenlang onderzoek heeft gedaan en 32 betrokkenen heeft gesproken.

Het is wáár!
Bij Jinek aan tafel reageert Roos Moggré verbolgen op de uitspraken van Slagter. ,,We moeten niet onderschatten hoe lang dat onderzoek geduurd heeft, en dat gold ook bij De Wereld Draait Door. Uiteindelijk zijn er bij de klachtencommissie honderd klachten binnengekomen. Ik zou van meneer Slagter willen horen wat het alternatief is in deze. De feiten liggen op tafel. Het zijn geen dingen die verzonnen zijn, het zijn dingen die waar zijn.”’

Niet fijn
Roos werkte in het verleden voor het NOS Jeugdjournaal en vond de sfeer op de redactie van haar toenmalige sportcollega’s destijds bepaald niet prettig. ,,Wij kwamen liever niet op die verdieping boven ons. De sfeer was daar minder goed. Als vrouw was dat geen fijne plek om te zijn. Dat wisten we eigenlijk allemaal en dat zeiden we ook tegen elkaar.” ” Bepaalde types wilde ze liever niet tegenkomen. ,,Dan dook ik een wc in of liep even een ommetje.”

Tags

JACK VAN GELDERJAN SLAGTERJINEKROOS MOGGRÉTOM EGBERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck