Déze rol gaat Charles spelen bij scheiding Harry en Meghan

Deze rol speelt Charles in scheiding Harry en Meghan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er gaan al een tijdje hardnekkige geruchten rond dat prins Harry en Meghan Markle binnenkort gaan scheiden. En volgens het Duitse Bunte speelt koning Charles een belangrijke rol…

Er gaan al langer geruchten rond dat prins Harry en Meghan Markle in een huwelijkscrisis zitten. Volgens schrijfster Lady Colin Campbell heeft Harry zelfs contact opgenomen met een scheidingsadvocaat. ,,Er zijn al een tijd problemen binnen het huwelijk”, zei de schrijfster onlangs in GB News. ,,Ik heb van vijf totaal betrouwbare bronnen vernomen dat Harry maanden geleden een scheidingsadvocaat heeft gecontacteerd.”

Oude Britse wet

Maar wanneer Harry en Meghan daadwerkelijk zouden scheiden, zal koning Charles een belangrijke rol gaan spelen. Bij het Britse koningshuis hebben prinsen en prinsessen geen voogdij over hun kinderen. De volledige beslissingsbevoegdheid ligt bij koning Charles. De regel geldt voor George, Charlotte en Louis, de drie kinderen van prins William en zijn vrouw Kate Middleton, maar ook voor Archie en Lilibet, de kinderen van Harry en Meghan. Beslissingen met betrekking tot koninklijke nakomelingen vereisen de goedkeuring van koning Charles.

Troonopvolging

Harry en Meghan hebben in januari 2020 ontslag genomen van alle taken als werkende royals, maar de twee kleinkinderen van Charles hebben nog altijd een belangrijke rol. Archie is zesde in de lijn van troonopvolging en Lilibet zevende. Ondanks het ontslag van Harry en Meghan, geldt de Britse wet over de voogdij nog steeds.

Voogdij

En die stokoude wet zou nog interessant kunnen zijn in het geval van een scheiding tussen Harry en Meghan. De voormalige butler van prinses Diana onthulde onlangs dat Harry van Meghan wil scheiden, maar dat hij bang is zijn kinderen te verliezen. Maar volgens het Duitse Bunte hoeft Harry daar niet voor te vrezen, omdat Charles in het geval van een scheiding zeker kan meebeslissen over de voogdij van Archie en Lilibet. Charles zou onder andere kunnen meebeslissen bij welke ouder Archie en Lilibet zullen gaan wonen.

Tags

KONING CHARLESMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie