DEZE straf krijgen verspreiders seksfilmpje Patricia Paay

Patricia Paay
Door: Lois Kuhfus
29-10-2020

Vandaag heeft de rechter de verspreiders van het beruchte seksfilmpje van Paay een straf opgelegd. De rechtbank in Haarlem heeft vandaag besloten dat de verdachten een maand voorwaardelijke cel en taakstraf opgelegd krijgen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Filmpje

Het plasseksfilmpje waarin Patricia Paay de hoofdrol speelde lekte in 2017 uit. Het zorgde toen voor enorme ophef. Toen het filmpje van Patricia en haar toenmalige vriend uitlekte was de grote vraag: hoe kon dit gebeuren?

Snel werd duidelijk hoe het filmpje het daglicht heeft kunnen zien. Via WhatsApp kregen Michel Vellema en Ernst van der S. het filmpje toegestuurd. Zij plaatsten het al gauw op Twitter, waar het snel werd opgepikt door website GeenStijl. Paay sleepte hen voor de rechter en kreeg een schadevergoeding van 30.000 euro.

Straf

De twee mannen die worden verdacht van het verspreiden van het seksfilmpje krijgen een voorwaardelijke celstraf van een maand en een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur.

De rechter oordeelt dat de mannen Patricia Paay door het plaatsen van het expliciete seksfilmpje ‘opzettelijk in een ongunstig daglicht hebben gesteld, waardoor zij in haar eer en goede naam is aangetast’. Daarnaast oordeelt de rechtbank dat de mannen Paay en haar toenmalige vriend – de man op het filmpje – hebben beledigd.

LEES OOK:

Weer ‘golden shower’ voor Patricia Paay

Meer DenD