Diederik Gommers stopt als OMT-lid

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Diederik Gommers stopt februari volgend jaar met zijn werk voor het Outbreak Management Team. Zijn termijn als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care eindigt dan…

In de regels van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) staat dat een voorzitter maximaal twee termijnen van drie jaar mag vervullen. Diederik Gommers is ruim vijf jaar geleden begonnen met zijn werk, en zijn tweede termijn eindigt in februari volgend jaar. Dat bevestigt de intensivist tegenover Nu.nl. Met het eindigen van zijn voorzitterschap eindigt ook zijn lidmaatschap als lid van het Outbreak Management Team (OMT). Leden van het OMT geven advies aan het kabinet over de coronamaatregelen. Gommers heeft met de uitbraak van het coronavirus veel bekendheid verworven.

Blijft hoofd

In een interview vertelde Gommers vorig jaar dat hij hoopte dat bij het overgaan van het coronavirus hij ook geen bekende Nederlander meer is. Hij gaf toen ook aan veel de publiciteit op te zoeken om te zorgen dat er zoveel mogelijk over het virus bekend werd: ,,Maar dat hoeft niet meer als het straks voorbij is.” Tegen Nu.nl heeft Gommers aangegeven om nog steeds bij talkshows aan te schuiven als hem gevraagd wordt over de situatie in het Erasmus MC. In dat ziekenhuis is hij hoofd van de Intensive Care Unit.

Lagere school

Diederik Gommers werd in 1964 in Gorinchem geboren. Hij is opgegroeid in Udenhout, maar woont nu in Wijngaarden. Gommers wist sinds de laatste klas van de lagere school al dat hij arts wilde worden. ,,Ik zou niet weten wat ik had moeten doen als het niet had gekund”, aldus Gommers. Hij kreeg vorig jaar de Machiavelliprijs voor zijn ,,niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

Tags

ANONIEMBEKENDE NEDERLANDERCORONAVIRUSDIEDERIK GOMMERSERASMUS MCOMTOUTBREAK MANAGEMENT TEAMVOORZITTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck