Dione vertelt over dood Chris Götte

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Achttien jaar geleden vond de meest zwarte dag in het leven van Dione de Graaff plaats. Op 17 maart 2001 werd zij gebeld door haar schoonmoeder met het verschrikkelijke nieuws dat haar toenmalige partner, Chris Götte, was omgekomen bij een motorongeluk. De sport-presentatrice vertelt over die vreselijke dag.

Huilen

,,Ik zat in de trein en zijn moeder belde”, vertelt Dione aan Ruud de Wild in zijn podcast 30 minuten rauw. ,,Dat vond ik heel gezellig. Ik dacht: hé Lenie, gezellig. Misschien kunnen we wel uit eten’.” Helaas was het alles behalve een gezellig telefoongesprek. ,,Ze zei alleen maar: ‘Ik moet je iets heel ergs vertellen. Chris is dood’.” Dione zat in de trein, dus kon geen kant op. ,,Ik kwam aan op station Den Bosch en moest overstappen op de trein naar Tilburg. In de trein moest ik zó verschrikkelijk huilen. Toen kwam er een meisje naast me zitten dat mijn hand vasthield en over mijn rug wreef.” Dione vertelt dat ze nog weet dat ze schreeuwde ‘Hij is dood, hij is dood!’. Het meisje dat naast haar zat stelde allemaal vragen. ,,Daardoor kon ik blijven praten en nadenken.” Toen Dione eenmaal was aangekomen in Tilburg werd ze opgevangen door een vriendin en haar vader. Door hen werd ze naar Middelburg gebracht waar de familie van Chris bijeen was gekomen.

Hoewel Chris al achttien jaar geleden is overleden, is hij nog steeds onderdeel van Dione’s leven. Samen met haar huidige partner Nando Boers luisteren ze BlØf, de band waarin Chris drummer was. Met de overige bandleden heeft ze nog steeds goed contact.

Tags

BLØFDIONE DE GRAAFFOVERLEDENPARTNERVRIEND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck