‘Directeurtje’ van Johan Derksen op straat

Directeurtje Marco Louwerens weg bij Talpa.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Na bijna 5 jaar vertrekt Talpa tv-directeur Marco Louwerens. Het ‘directeurtje’, zoals Louwerens werd genoemd door het trio van Vandaag Inside, wordt door Talpa-baas John de Mol vervangen door Frans Klein. De machtige ex-zenderbaas van de Nederlandse publieke omroep annex mede-eigenaar van een Amsterdam Thais restaurant komt op de stoel van Louwerens.

Of Klein ook het Sinterklaaspak aantrekt om live bij de talkshow van Wilfred Genee een paar grappen uit te halen, valt te bezien. De komst van Klein, die de verantwoordelijkheid krijgt over alle Talpa-zenders, waaronder SBS, is de meest spectaculaire ontwikkeling in tv-land van het afgelopen jaar.

Onderzoek naar rol Klein

In Hilversum wordt de precieze rol van Klein in de affaire rond de legendarische talkshow DWDD en presentator Matthijs van Nieuwkerk nog onderzocht. De vraag is of Klein destijds op de hoogte was van vermeend grensoverschrijdend gedrag van Van Nieuwkerk na en voor de uitzendingen in de richting van de medewerkers.

Er wordt gespculeerd dat na het vertrek van Klein ook Van Nieuwkerk volgt naar het Talpa Network-bastion. De voormalige VARA-ster zit werkloos thuis en zich te verbijten, terwijl de tijd verstrijkt.

Marcel en Gijs

Wat Marco Louwerens, die voor zijn Talpa-tijd werkzaam was bij RTL, gaat doen is niet bekend. Hij had te maken met het weerbastige VI-trio, dat vooral voor veel rellen zorgde maar uiteindelijk ook voor veel advertentie-opbrengsten. Louwerens zorgde er telkenmale voor dat de show op zender bleef.

Louwerens houdt wel van risico’s, want ook de tijdelijke talkshow van Marcel van Roosmalen & Gijs Groenteman bij SBS lag bepaald niet voor de hand. Het linkse BNNVARA-duo was geen daverend succes, maar een flop werd het ook niet. De twee namen op hilarische wijze hun ‘directeurtje’ dag in dag uit op de hak in hun podcast ‘Weer een dag’.

‘Ik ben geen raketgeleerde’

‘Dit vindt Nederland’, een dagelijkse opinieshow van SBS gepresenteerd door Natacha Harlequin, kwam ook uit de koker van Louwerens. Dat programma was snel van de buis vanwege te weinig kijkers en een ingewikkeld format. Ook de talkshow HLF8 had met presentator Johnny de Mol een turbulent bestaan. Vooral toen het Voice-schandaal zich voordeed stond de show te trillen op de grondvesten. Uiteindelijk trok Louwerens ook daar de stekker uit.

,,Ik ben bepaald geen raketgeleerde”, zei Louwerens – met veel gevoel voor humor – wel eens over zichzelf. Tijdens de laatste Sinterklaas-uitzending kondigde Louwerens aan tafel van Vandaag Inside aan dat het de laatste keer was dat hij daar zat.

WIL JE MEER LEZEN OVER HET 'DIRECTEURTJE'

SBS-directie genadeloos: Bye, Bye HLF8

Tags

JOHAN DERKSENJOHN DE MOLMARCO LOUWERENDTALPAVI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck