Disney+ wil meer Nederlandse producties in de toekomst

Door: DitjesDatjes
23-02-2021

Abonnees van Disney+ krijgen er dinsdag een lading nieuwe titels bij. Dan wordt namelijk het nieuwe merk Star gelanceerd, dat begint met vijftig tv-series, meer dan 250 films en de vier eerste Star Originals. De eerste Nederlandse Star Original – een documentaire over voetbalclub Feyenoord – is ook al aangekondigd voor later dit jaar en de hoop is dat er nog veel meer lokale producties bij komen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Met de “Nederlandse creatieve gemeenschap” voert de streamingdienst al gesprekken over nieuwe producties. “Afhankelijk van de ideeën die daaruit voortkomen en de ideeën die er al zijn zal die pijplijn verder gevuld worden”, vertelt Marco de Ruiter, Country Manager van The Walt Disney Company Benelux, aan het ANP. “Specifiek voor Nederland zullen we de service ook gaan verrijken met lokale aankopen. Maar daar zullen we de komende maanden steeds meer over bekendmaken.”

Dat later dit jaar een documentaire over Feyenoord op Star verschijnt in Europa vindt De Ruiter al een heel mooi begin. “Ik ben echt supertrots dat we een Nederlandse titel hebben staan tussen de eerste tien aangekondigde Star Originals. Een verhaal over Feyenoord is natuurlijk ook prachtig en het is heel mooi dat we een verhaal kunnen vertellen in de rijke historie van sportdocumentaires.”

Volwassen profiel

Star is aan de app van Disney+ toegevoegd speciaal voor abonnees van boven de 18 jaar. Een dergelijk plan lag er al langer. “We merkten namelijk dat onze volwassenen binnen families en zonder kinderen behoefte hadden aan content die meer paste op hun volwassen profiel”, vertelt De Ruiter. “De al iconische titels van Disney, Marvel en Star Wars worden nu gecompleteerd door andere sterke merken.”

Zo zijn naast Star Originals als Big Sky, Love, Victor en Helstrom ook ‘oude bekenden’ als series Grey’s Anatomy, Modern Family en Glee te zien. De lijst zal blijven groeien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD