Disneyfans verdeeld over donkere Ariel

LOS ANGELES – De keuze van Disney voor een donkere actrice als Ariel de Kleine Zeemeermin maakt de tongen los. Een deel van de fans vindt de keuze voor Halle Bailey helemaal niks. Zij vinden dat de makers van de liveaction remake zo dicht mogelijk bij het origineel hadden moeten blijven.

Volgens de boze Disneyfans moet de onderwaterprinses rood haar, een blanke huid en blauwe ogen hebben, precies zoals in de originele tekenfilmversie uit 1989. Ze plaatsen op sociale media massaal plaatjes van de ‘oude’ Ariel. “Dit is de echte. Niet dat ding dat jullie op jullie pagina hebben”, schrijft iemand. “Stop met het verpesten van Disneyklassiekers”, roept een ander. “Ik weet zeker dat je een goede actrice bent, maar de liveaction versie moet zo veel mogelijk op het origineel lijken.”

De keuze voor de 19-jarige Halle, vooral bekend van het r&b-duo Chloe x Halle, levert overigens ook een hoop positieve reacties op. “Toen ik jonger was, hield ik van The Little Mermaid omdat Ariel net zulk haar als ik had. Dat was heel belangrijk voor me, de mensen waren gemeen”, schrijft iemand. “Nu krijgt een andere groep kinderen een kleine zeemeermin die op hen lijkt. Vertegenwoordiging is erg belangrijk voor kinderen.”

 

BuzzE