DIT is het geheime plan van Amalia

Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Rondtrekken met een rugzak zit er voor Amalia niet in, maar tóch heeft ze wel een plan om de wijde wereld te verkennen. Zo goed als zeker staan Zuid-Afrika, Argentinië en China op het programma.

Géén vijfsterrenhotels

Dat Amalia een tussenjaar neemt en niet direct naar de universiteit gaat, was al bekend. ,,Een beetje de wereld over reizen, dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen, zoals stages lopen bij heel gave bedrijven”, zei Amalia tijdens het persgesprek op de laatste Koningsdag.

Maar in plaats van een rugzak zal Amalia met vier speciaal voor de reis aangenomen vrouwen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging de wereld ontdekken, meldt weekblad Privé.

De beveiligers zullen tijdens de reis dan ook alles mogen meemaken en slapen in dezelfde hotels als de prinses. Dat zullen wat Amalia betreft zeker géén vijfsterrenhotels zijn die gebruikelijk zijn voor de koninklijke familie.

Het geheime plan

Het plan van Amalia is om ook bezoeken te brengen aan vrienden of relaties van haar familie. In Zuid-Afrika gaat ze langs bij één van de dochters van Paul Fentener van Vlissingen. Paul stak zijn geld in African Parks, een organisatie dat is gericht op natuurbehoud.

Daarnaast gaat Amalia natuurlijk naar Argentinië. In het geboorteland van haar moeder kan ze verblijven bij haar oom en oma in Buenos Aires. Ook China staat op haar lijstje, omdat ze een aardig woordje Chinees spreekt. Na haar eerste bezoek aan het land met haar ouders is ze er verliefd op geworden.

Eén stap buiten de deur

Amalia’s wereldreis wordt waar ingevuld naar haar wensen, maar per land wordt eerst gekeken wat mogelijk is in het kader van de beveiliging. Voor de prinses is dit geen nieuw gegeven. Zij wordt net als haar zussen Ariane en Alexia al haar hele leven gevolgd door beveiligers wanneer ze ook maar één stap buiten de deur zet.

Tags

AMALIAKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAMAXIMAORANJESPRINSES AMALIAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie