DIT kostte de jurk van Sigrid Kaag voor televisiedebat

sigrid kaag
Door: Eva Steins
04-03-2021

Sigrid Kaag maakte met het televisiedebat voor RTL op velen een verpletterende indruk. Niet alleen om haar debatvaardigheden. Kijkers thuis konden hun ogen niet afhouden van de jurk die de D66-leider aanhad…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens Telegraaf-journalist Alexander Bakker was de jurk niet bepaald een koopje. In de podcast De Stembus vertelt de parlementair verslaggever over de reacties op de jurk van Kaag. ,,Er waren ontzettend veel reacties op die blauwe jurk gekomen”, weet de journalist. ,,Overigens niet negatief; veel mensen vonden het mooi.”

H&M

De jurk wekte de interesse van velen, die zich afvroegen waar Sigrid deze op de kop had getikt.

In de Kalverstraat vind je deze jurk niet, onthult Bakker. ,,Ze vroegen zich af of dit nu gewoon van C&A of H&M is, maar dat is het absoluut niet”.

De jurk blijkt van een exclusief modehuis te zijn. ,,Ik heb even navraag gedaan en het is van modehuis Natan. Nou, dat is nog een stukje duurder dan de Bijenkorf zeg maar.”

Hiermee bevindt Kaag zich in dezelfde categorie als onze koningin, die ook regelmatig shopt bij Natan. ,,Wie er ook veel van draagt is koningin Máxima. Het is een modehuis en echt wel heel erg deftig hoor. Het is geen simpele convectie. Het is best wel prijzig ook”, aldus Alexander.

Presidentieel

Geen jurk die weggelegd is voor vrouwen met modale inkomens (of lager) dus. De jurken die op Natan te koop staan variëren van een paar honderd, tot tientallen duizenden euro’s. Verwacht wordt dat ook Kaag flink gespendeerd heeft aan de deftige blauwe jurk die zij aanhad bij het debat.

Volgens de verslaggever is Kaag met deze jurk in de running als premier. ,,Het is wel heel erg leuk om te zien. Kaag presenteert zichzelf ook als een premierskandidaat. Of dat haalbaar is: als je afgaat op de peilingen is dat nog maar zeer de vraag. Je ziet wel dat zo’n deftige jurk helpt met een presidentiële uitstraling.”

Meer DenD