Dit staat de bijna blinde Cosby Bill te wachten

Dinsdag werd Bill veroordeeld tot drie tot tien jaar celstraf. Vervolgens werd hij overgebracht naar staatsgevangenis Phoenix, dat ligt in de staat Pennsylvania. Vandaag wordt bepaald in welke instelling Bill de rest van zijn straf moet uitzitten.

Afgelopen dinsdag heeft hij zijn eerste maaltje gegeten; Een kipburger, aardappelpuree, groente en een bakje pudding. Veel Amerikanen konden erom lachen. Cosby was namelijk jarenlang het gezicht van het grootste pudding merk van het land, Jell-O pudding. En nu krijgt Bill het toetje eindelijk zelf voorgeschoteld.

Speciale zorg

Hoogstwaarschijnlijk wordt Bill verplaatst naar Laurel Highlands, een gevangenis buiten Pittsburgh die gespecialiseerd is in bejaarde criminelen en veroordeelden die speciale medische zorg hebben. Bill Cosby is 81 jaar en bijna blind dus hij valt in beide categorieën.

Luxere vleugel

De gevangenis is een minimum-securityinstelling, wat betekent dat Bill niet achter tralies komt te zitten. Afhankelijk van zijn evaluatie kan hij terechtkomen in een zaal waarin slaapplekken van elkaar gescheiden worden door muren die niet verder komen dan borsthoogte. Cosby is al op leeftijd en om die reden wordt hij waarschijnlijk in een luxere vleugel ingedeeld waarin elk verblijf een deur en een eigen toilet heeft. Dit klinkt zeer luxe en fijn, maar zo makkelijk komt Cosby er niet vanaf.

De gevangenen moeten zich namelijk vier keer per dag melden naast hun bed zodat geteld kan worden of iedereen nog binnen de hekken is. De rest van de dag vullen ze met verplichte therapie. In het geval van Cosby is dat speciaal gericht op seksueel misbruikers. Vier dagen in de week mogen er bezoekers langskomen, maximaal vijf per keer.

De woordvoerder van de instelling vindt dat Bill het niet zo zwaar zal krijgen. ,,Het is nooit goed om in de gevangenis te zitten. Maar als je er toch terechtkomt, is dit best een goede plek”, vertelt hij aan de krant Pittsburgh Gazette.