Dit verzweeg Wesley Sneijder in zijn boek

Wesley Sneijder
Door: Tanja Brouwer
10-07-2020

Zijn voetbalcarrière, relaties en zelfs zijn mislukte huwelijk met Yolanthe Cabau bracht Wesley Sneijder ter sprake in zijn nieuwe boek. Insiders vragen zich alleen af of de voormalig voetballer niet een hoofdstuk is vergeten, namelijk dat van zijn financiële tegenslagen. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Club op Ibiza

Het restaurant XaXa, dat in de avond omgetoverd zou moeten worden tot nachtclub voor de rich and famous, werd geen succes. De tent is al lange tijd gesloten en deze zomer ziet het er ook niet naar uit dat de deuren weer open gaan. En dat terwijl de huur wel betaald moet worden. Daarnaast was er nog de sieradenlijn van Yolanthe, YC Jewels. Het werd geen succes en verliezen zijn geleden, maar daar zwijgt Wesley over.

Ruzie met schoonzus om erfenis

De voormalig voetballer heeft ook miljoenen moeten uitgeven toen de vader van Yolanthe overleed. Om de erfenis, die voornamelijk in stenen zat, veilig te stellen moest er 3 miljoen euro erfbelasting worden betaald, maar Yolanthe en haar broers en zussen hadden dat geld niet. Wesley legde het op tafel in ruil voor de grote villa van zijn schoonvader, wat niet goed viel bij de zus van Yolanthe Rebecca. Een ruzie volgde en de Cabau’s zagen elkaar zelfs in de rechtszaal. Dat alles heeft ook het nodige gekost.

Mislukte projecten


Weekblad Weekend schrijft nog over twee mislukte projecten. Wesley heeft geïnvesteerd in een appartementscomplex in Turkije. Dat project zou in 2018 opgeleverd moeten worden, maar inmiddels is dat uitgesteld naar maart 2021.
Tot slot heeft Wesley ook verliezen geleden in China. Hij startte met een Chinese internetondernemer en een oud voetbal-commentator Sport8 op. Dat zou een platform moeten zijn voor de Chinese voetbaljeugd en daaraan had hij een bedrijf gekoppeld wat in de cryptovaluta zat. Al twee jaar is van dat initiatief niets meer te horen en weekblad Weekend schrijft dat Sport8 maar 235 volgers heeft op Instagram….

Meer DenD