Dít wil La Brard nóóit meer zien!

Door: Mees Botschuijver
25-02-2019

Haar leven en carrière worden gekenmerkt door vallen en opstaan. Telkens als de buitenwereld dacht dat Patty Brard knock-out op de grond lag, krabbelde ze weer overeind. La Brard maakt zich nu op voor een nieuwe ronde, maar met de ‘oude Patty’ wil ze niet meer worden geconfronteerd…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wat was ze eind 2017 boos na haar gedwongen vertrek bij SBS6! ,,Ze zeiden: Met alle respect, Patty, voor dat programma hebben we toch echt iemand voor nodig die frisser en fruitiger is dan jij. Ik voelde me ontzettend vernederd. Aanvankelijk werd ik kwaad (…) Ik heb er heel hard om gehuild en daarna heb ik besloten de eer aan mezelf te houden.” Ditmaal leek het afscheid van de buis definitief. Maar de 63-jarige Patty (ze wordt in maart 64) keert terug op televisie. Ze gaat Hotter Than My Daughter presenteren, het programma waarin moeders-op-leeftijd centraal staan. Moeder die volgens hun dochters te schaars en veel te opzichtig gekleed gaan. De wijze waarop deze vrouwen zich kleden en gedragen, werkt soms op de lachspieren. Maar volgens Patty is dat te makkelijk.

Te hoge hakken

In een interview met het AD zegt Patty: ,,Ik dacht altijd: waarom lachen jullie alles weg? Er is een reden waarom ze te kort gerokt zijn, op te hoge hakken rondlopen en hun borsten er bijna uitgooien. Achter uiterlijk schuilt vaak innerlijk leed. Ik begrijp die dochters, maar ook die moeders.” Zo ging La Brard zelf lange tijd gebukt onder haar uiterlijk. Openhartig vertelde ze daar eerder over: ,,Ik woog 97,9 kilo en wist niet meer wat ik aan moest. Toen dacht ik: als ik de honderd aantik, dan pak ik een touw. Dan is het klaar. Dan hoeft het niet meer. Bij wijze van spreken dan, hè.”

Al die ballast…

Patty besloot er iets aan te doen en wist 35 kilo af te vallen. In het interview zegt ze: ,,Als ik foto’s zie van daarvoor… vreselijk. Het liefst zou ik heel internet opschonen.” Patty zou liever niet meer geconfronteerd willen worden met foto’s waarop ze 35 kilo zwaarder is. ,,Die 35 kilo stonden voor zeventig kilo ballast die ik van me heb afgeworpen.”

Meer DenD