Dít wil Patty Brard nóóit meer..!

Patty Brard wil dit nooit meer....
Door: Matthieu Slee
07-01-2022

Het is al jaren HAAT EN NIJD tussen Patty Brard en haar oude Luv’-collega’s Marga Scheide en José Hoebee. Terwijl veel vroegere hitformaties aan de vooravond van hun oude dag graag nog één keer willen knallen (of incasseren), gruwelt Patty alleen al bij de gedachte aan een weerzien met haar vroegere collega’s.

,,Ik ben jaloers op hun vriendschap en de positiviteit”, liet Patty Brard weten over de reünieconcerten van de Dolly Dots. Ja heus, de Dolly Dots! Esther, Patty, Sjeel, Angela en Anita lieten na het overlijden van collega Ria Brieffies weten nóóit meer samen te zullen optreden, maar telkens volgde een nieuw ‘eenmalig’ optreden. In 2020 startte zelfs een nieuwe tour, die dit jaar doorloopt. De vroegere meidengroep die in de jaren tachtig enorm populair werd met hits als Tell it all about Boys, Hela-di-ladi-lo en Love Me Just A Little Bit More heeft nog enorm veel fans.

Hard uithalen

Bovenal vormen de Dots een hechte vriendenclub. Dat werd onlangs weer duidelijk toen ze aanschoven in Tijd voor Max. Patty die in de jaren zeventig met Marga en José het trio Luv’ vormde, is jaloers op de vriendschap van de Dots. La Brard vertelde dat ze liever deel had uitgemaakt van de Dolly Dots: ,,Dan had ik er minder vaak alleen voor gestaan.” Ruim veertig jaar na het vertrek van Patty uit Luv’ is de verstandhouding tussen de oorspronkelijke zangeressen nog altijd belabberd! Patty haalde in haar biografie dan ook hard uit naar haar vroegere collega’s.

Grijsgedraaid

,,Mensen met gebrek aan talent zijn altijd uit op de macht die een ander toebehoort. Dat is precies wat er bij Luv’ aan de hand was. Dat collega’s ineens het baasje willen spelen omdat ze je artistiek niet kunnen bijbenen”, aldus Patty. Het is de vraag of La Brard in een groter gezelschap géén ruzie zou hebben gehad, maar dit terzijde. In elk geval benadrukt ze dat van een reünie met Marga (67) en José (67) geen sprake kan zijn. En dat is misschien maar goed ook. You’re very welcome in Waldolala is inmiddels grijsgedraaid. En de Dolly Dots? ,,Hierna is het echt mooi geweest”, zegt Anita Heilker. Maar dát waag ik toch echt te betwijfelen…

Meer DenD