Dit zet Marc Overmars op het spel!

MARC OVERMARS ZET DIT OP HET SPEL
Door: Jos La Grande
07-02-2022

Resoluut trok Marc Overmars zondagavond de stekker eruit bij Ajax nadat bleek dat meerdere vrouwen, die werkzaam zijn bij de voetbalclub, grensoverschrijdende berichten van hem ontvingen. Na het schandaal bij The Voice of Holland ligt de voetbalwereld met het abrupte vertrek onder het vergrootglas. Overmars, de machtigste man binnen Ajax, zet met zijn gedrag heel veel op het spel.

Privé

De bekentenis van Overmars is uitermate pijnlijk voor zijn gezin en zijn naasten. Ook zij hebben niets geweten van het gedrag van Overmars. Niemand weet hoeveel slachtoffers er zijn, wat er precies is gebeurd en of het ook buiten Ajax heeft plaatsgevonden.

,,Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag”, zegt Overmars in het persbericht van Ajax. ,,En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk.”

De ex-directeur van Ajax is getrouwd met voormalig Miss Nederland, Chantal van Woensel. Het stel heeft twee zonen. Ze zijn pas in 2013 getrouwd in een kasteel in Vaassen, maar de twee kennen elkaar al veel langer. Chantal van Woensel werd in 1995 Miss Nederland en nam ook nog deel aan de Miss Universe-verkiezing in Namibië. Het stel woont in het landelijke Epe, in de provincie Gelderland. In de krant Trouw van een aantal jaren geleden zei Chantal van Woensel, geboren in Kaatsheuvel, dat ze ‘voetbalgek’ is.

In het persbericht van Ajax verzoekt Overmars hem en zijn gezin met rust te laten.

2. Ajax

Niet alleen de voetbalkwaliteiten van Marc Overmars staan buiten kijf, maar ook zakelijk was de Ajax-directeur een topper. Met algemeen-directeur Edwin van der Sar en topcoach Erik ten Hag vormt hij een gouden trio. Ze gaven invulling aan de fluwelenrevolutie die Johan Cruijff bepleitte:

1. Ex-voetballers aan het roer bij Ajax. 2. Zo veel mogelijk eigen kweek op het veld. 3. Met de opbrengsten van de transfers Ajax sterker maken. 4. Elk jaar Champions League spelen waar de miljoenen euro’s voor het oprapen liggen.

De opmars van Ajax, de kampioenschappen en het succes in Europa kan voor een groot deel op het conto van Marc Nettomars, een bijnaam van de Ajax-directeur, worden geschreven.

Met het vertrek van Overmars kan het nieuwe Ajax als een kaartenhuis in elkaar storten. Zo twijfelt succestrainer Erik ten Hag nog steeds of hij na dit seizoen niet in het buitenland aan de slag gaat. Ook de aan- en verkoop van spelers is het domein van vooral Overmars. Hij beheerst het spel van loven en bieden als geen ander. Het is de sleutel voor het huidige succes van Ajax.

Dat bewees hij recent door een streep te zetten door de overname van Steven Bergwijn, die 30 miljoen moest kosten. Tegelijkertijd gaf hij groen licht voor Mohamed Ihattaren die het bij Ajax mag proberen en werd de Argentijn Tariafico behouden.

Zelf was Ovemars ook recent in beeld op de transfermarkt. Hij stond op het verlanglijstje van het steenrijke Newcastle, maar hij tekende voor jaren bij.

3. Zakelijk

Marc Overmars staat al een tijdje in de Quote 500. Vanaf 2002 om precies te zijn. Dat begon met het kapitaal dat hij bijelkaar voetbalde. Hij was overigens ooit de duurste Nederlandse speler. Maar ook in de handel in vastgoed is Overmars zeer bedreven. Verder heeft hij met zijn familie een handel in klassieke auto’s.

Zijn salaris bij Ajax staat in schril contrast tot wat hij daar presteert. Niet dat de jaarlijkse 4 ton plus een bonus een schijntje is, maar in verhouding is het in de knotsgekke voetbalwereld toch bescheiden. Overmars heeft Ajax, dat beursgenoteerd is, aan de luxe positie van nu geholpen. De pijnlijke publieke afgang en de reputatieschade voor Overmars is groot.

Lees HIER het persbericht van Ajax.

Meer DenD