Ditjes en Datjes Paasontbijt 2019 Sharon de Miranda

Sharon de Miranda, TV kok voor DenD. Foto Johannes Dalhuijsen

,,Wilt u iets speciaals maken met de paasdagen? Dan heb ik wel twee heel leuke recepten voor u!” zegt DenD tv-kok Sharon de Miranda. ,,Een ei-burger gemaakt, zonder brood maar met bacon en cheddar. De bacon kunt u vervangen door gerookte zalm of kipfilet. Of je maakt ze allemaal. Daarnaast maken we pannenkoeken van amandelmeel. Ook lekker met spek, of Griekse yoghurt en noten. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam!”

Amandelpannenkoekjes met rood fruit

Het boodschappenlijstje:

140 gr. amandelmeel

6 eieren

400 ml. amandelmelk

1 theel. kaneelpoeder

1 snufje zout

olie

125 gr. zure room

2 eetl. poedersuiker

1 theel. bakpoeder

1 stokje vanille

300 gr. div. rood fruit

honing naar smaak

munt

Bereiding voor 12 stuks:

Mix het amandelmeel, de kaneelpoeder, bakpoeder met de eieren en de amandelmelk tot een glad beslag. Voeg er een snufje zout bij en bak de pannenkoeken op een laag vuurtje in een koekenpan met een scheutje olie gaar, aan beide kanten ongeveer 2 min.

Snijd het vanillestokje aan de bovenkant door. En schraap met de achterkant van een mesje het merg van de vanille eruit. Roer de vanille door de zure room samen met de 2 eetlepels poedersuiker. Serveer de pannenkoeken van amandelmeel uit met de zure room, wat rood fruit en honing naar smaak. Snijd wat verse munt fijn en strooi dit als laats over de pannenkoeken.

Ei-burger met cheddar

Het boodschappenlijstje:

4 eieren

4 plakjes ontbijtspek

1 avocado

1 eetl. crème frache

4 plakjes cheddar kaas

Peper/zout

4 plakjes tomaat

4 plakjes komkommer

4 blaadjes sla

1 theel. geroosterde sesamzaadjes

Bereiding voor 4 personen:

Kook de eieren 8 min. zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel er uit. Bak het ontbijtspek in een koekenpan op middelhoog vuur. Door het langzaam garen, verdampt het vocht en smelt het vet waardoor het ontbijtspek mooi goudbruin kleurt.

Halveer de eitjes en haal met een lepel het eigeel eruit, voeg deze toe aan de avocado en prak alles fijn. Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Nu gaan we de burger opbouwen!

Vul elk half gekookt ei met wat avocadomengsel. Vervolgens gaat er een blaadje sla op, daarop een plakje cheddar, plakje gebakken spek, een plakje tomaat en een plakje komkommer. Dan weer wat avocadomengsel zodat de bovenkant blijft plakken. De bovenkant is de andere helft van het gekookte ei. Garneer met sesamzaadjes.