Dochter Jan Peter Balkenende verlaat ouderlijk huis

Door: Tanja Brouwer
14-12-2018

Jan Peter Balkenende en zijn vrouw Bianca hebben onlangs hun enige dochter uit huis zien vertrekken. De 19-jarige Amelie is gaan studeren, en wilde op kamers. Dat betekent dat de voormalig minister-president zijn dochter moet loslaten, maar natuurlijk maakt hij zich nog wel zorgen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vader

,,Amelie is bijna twintig. Kleine meisjes worden groot”, zegt Jan Peter tegen weekblad Weekend. ,,Ik ben heel trots op mijn dochter. Het is een pittige studente, dat is leuk om te zien.” Amelie heeft het druk, want ze studeert zowel bedrijfskunde als rechten in Rotterdam. Ook is ze lid van een studentenvereniging, en nu woont ze dus ook op kamers. ,,Ik denk net als elke andere vader die zich weleens zorgen maakt om de kinderen, natuurlijk heb je dat. Maar dat is iets anders dan bezorgd zijn in de zin van dat je twijfels hebt, want die heb ik niet.”

Jan Peter laat Amelie daarom ook los. ,,Ze studeert in Rotterdam, dus zo ver weg is ze ook weer niet. Veel belangrijker is dat je contacten goed zijn. Weet je, we hebben altijd belangstelling voor elkaar en tegenwoordig kun je elkaar zo bereiken met alle communicatiemiddelen van nu.”

Singapore

Familie is erg belangrijk voor Jan Peter. Ondanks dat zijn broer in het Verre Oosten woont, heeft hij veel contact met hem. ,,We zien elkaar door het jaar heen. Als ik bijvoorbeeld in Singapore ben voor een conferentie of om de Grand Prix te bezoeken, dan komt hij ook. Dat geeft wel het plezier aan dat je met elkaar hebt.”

Meer DenD