Doctor Who-fans komen virtueel samen

Door: DitjesDatjes
26-03-2020

Liefhebbers van de langlopende sciencefictionserie Doctor Who hebben zich donderdagavond op afstand verzameld. Fans van over de hele wereld keken samen een aflevering uit 2005 voor meer verbinding in de coronacrisis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het initiatief kwam van fan Emily Cook die vanwege het 15-jarig jubileum van de aflevering een oproep op Twitter had geplaatst. “Het is geëscaleerd”, vertelde ze donderdag voorafgaand aan de BBC. “Er is heel veel interesse en mensen vanuit meer dan dertig landen doen mee. Zelf bedenkers en betrokkenen van de show.”

Ook Russell T Davies, die de bewuste aflevering schreef, zat voor de buis. “We moeten alles doen wat 45 minuten plezier kan brengen in deze rare tijd. Daar is Doctor Who voor gemaakt. Als we mensen kunnen samenbrengen dan is dat iets goeds.”

De BBC zond Doctor Who van 1963 tot en met 1989 uit. De serie over The Doctor die met zijn TARDIS door tijd en ruimte kan reizen werd daarmee de langstlopende sciencefictionserie. In 2005 pakte de Britse omroep Doctor Who opnieuw op met Christopher Eccleston in de rol van de tijdreiziger. Actrice Jodie Whittaker is de dertiende en huidige dokter. Bovendien is zij de eerste vrouw die het personage speelt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD