Documentaire Mattie en Wietze in doofpot?

Door: Mees Botschuijver
14-02-2019

Tv-maker Hidde van Warmerdam heeft de laatste jaren van de samenwerking tussen Mattie Valk en Wietze de Jager op film vast mogen leggen. Inmiddels is de film klaar om uitgezonden te worden. Qmusic zou de documentaire al ruim twee jaar in een kluis hebben liggen, maar er niets mee doen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Veel interesse

Er is enorm veel interesse in de film over het radiodrama. ,, Ik ben inmiddels door ongeveer achttien partijen benaderd die hem heel graag willen hebben en uitzenden. Partijen vanuit de hoek waaruit je dat verwacht maar ook van heel andere kanten, waar je absoluut geen interesse van zou verwachten”, zegt van Warmerdam erover.

Geen ruzie

De tv-maker geeft wel aan geen ruzie te willen met Qmusic. De zender besluit nu wat er met de documentaire gebeurt. Van Warmerdam zou via een rechtszaak weer de macht kunnen krijgen over de documentaire, maar zegt hier geen zin in te hebben. Hij zegt zo lekker gewerkt te hebben met Qmusic dat hij absoluut geen problemen met ze zou willen hebben.

Radiodrama

Jarenlang waren Mattie en Wietze een succesvol radioduo. Helaas liep dit in 2017 op de klippen. Mattie en Wietze waren aan het onderhandelen met Skyradio, maar zonder dat Wietze het wist tekende Mattie een contract bij Qmusic. Wietze voelde zich verraden en wilde absoluut niet meer met zijn voormalige vriend samenwerken. Hij stapte over naar Radio 538.

Meer DenD