Doek valt definitief voor serie Y: The Last Man

Door: DitjesDatjes
17-01-2022

Het is de makers van Y: The Last Man niet gelukt een nieuw platform te vinden voor de post-apocalyptische dramaserie. Streamingservice Hulu trok in oktober de stekker uit de show, wat tot een zoektocht naar een nieuwe zender leidde.

Showrunner Eliza Clark liet zondag op Twitter weten dat er geen tweede seizoen komt van de serie, die in Nederland te zien was op Disney+. “Het is altijd ongelooflijk moeilijk om een show te verhuizen en in de afgelopen jaren is het alleen nog maar moeilijker geworden”, vertelt Clark. “Zoveel van jullie hebben de show zo gesteund. Ik ben altijd wel goed in het managen van mijn verwachtingen maar dit is vrij hard aangekomen. We wilden nog zoveel verhalen vertellen.”

Y: The Last Man, met onder meer Amber Tamblyn en Diane Lane in de cast, ging over een wereld waarin na een mysterieuze gebeurtenis alle zoogdieren, inclusief mensen, met een Y-chromosoom zijn overleden, behalve één mens en één dier, Yorick Brown en zijn aapje Ampersand.

Clark schrijft dat het wat gek voelt om bekend te maken “dat een gecancelde show nog steeds is gecanceld” maar zegt dat ze nog altijd veel vragen krijgt over een tweede leven voor de serie. In de afgelopen jaren is het meerdere shows gelukt om een nieuwe zender of streamingservice te vinden nadat ze van de buis waren gehaald. Zo konden Designated Survivor, Brooklyn Nine-Nine, Lucifer en One Day at a Time een doorstart maken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD