Doop Lilibet in Californië? ‘Dankdienst in Liverpool’

Door: Charlotte Wijnen
05-11-2021

Er is al een tijd een discussie aan de gang over waar en wanneer baby Lilibet gedoopt gaat worden. Een Britse bisschop heeft Harry en Meghan nu een nieuw voorstel gedaan, waaruit blijkt dat de doop tóch in Californië gaat plaatsvinden.

Een Britse bisschop heeft voorgesteld om twee vieringen te houden. Harry en Meghan kunnen hun dochtertje in Californië laten dopen, en dan in Groot-Brittannië een dankdienst houden. Dat meldt de Britse krant Express.

Twee vieringen

De dienst zal echter geen tweede doop zijn. ,,De doop is een eenmalig iets”, aldus de bisschop in Express. ,,Maar ik weet zeker als Lilibet daar wordt gedoopt en maanden later naar Engeland komt, dat iedereen alsnog samen een dienst en viering wil houden.”

Op die manier kunnen Harry en Meghan in Californië én in Groot-Brittannië een viering houden waardoor ze niet hoeven te kiezen. Hoe het koningspaar tegen dit idee aankijkt, is nog niet bekend.

De koninklijke familie in Groot-Brittannië heeft Lilibet in ieder geval nog niet ontmoet. ,,Maar voor iemand als koningin Elizabeth, is het enige dat er echt toe doet, te weten dat de baby is gedoopt, al dan niet in haar aanwezigheid”, aldus de bisschop.

Meer DenD