Dr. Dre loopt miljoenen risico met optredens Super Bowl

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Dr. Dre zou zelf geld hebben geïnvesteerd voor zijn optreden bij de ‘halftime show’ van de jaarlijkse Super Bowl. Met het voorschot zouden miljoenen dollars gemoeid zijn.

De ‘halftime show’ van het jaarlijkse Amerikaanse sportevenement de Super Bowl is een dure aangelegenheid. De Super Bowl is de kampioenswedstrijd van American Football. De ‘halftime show’ is een traditie en bevat sinds 1991 altijd popartiesten om de aandacht van de kijker vast te houden tijdens de rust. Grote namen als Michael Jackson, Tony Benett, Diana Ross en Phil Collins hebben daarom tijdens de verschillende Superbowls de revue gepasseerd.

Verzekering

Dit jaar gaan artiesten Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar optreden. Dr. Dre schiet voor de show veel geld voor, zo meldt entertainmentwebsite TMZ.  Het bedrag zou in de miljoenen lopen. Om zichzelf veilig te stellen zou hij een verzekering hebben afgesloten. Daar zit alleen één haakje aan…

Clausule

In de verzekering is een zogenaamde ‘Overdraagbare Ziekte Uitzondering’-clausule opgenomen. Als één van de ziektes uit die clausule de oorzaak is van het annuleren van een evenement, dan hoeft de verzekering niet uit te betalen. Volgens bronnen van TMZ zou COVID ook in die lijst staan. Dat is natuurlijk een risico, maar dat risico niet heel groot. De kans dat de show volledig afgeblazen wordt is zeer klein.

Twee na rijkste

Als er gesproken wordt over miljoenen is dat natuurlijk heel veel geld, maar de artiest zal er naar alle waarschijnlijkheid niet wakker van liggen. De waarde van Dr. Dre werd in 2019 rond de $800 miljoen dollar geschat. In 2019 werd door Forbes beweerd dat hij daarmee de op twee na rijkste rapper ter wereld is. Dat is te lezen op artiestennieuws.nl. Alleen Jay-Z zou met een waarde van $1 miljard meer waard zijn dan hem. Het geld voor Dr. Dre is hard nodig geweest eind vorig jaar. De artiest de vrouw waar hij van ging scheiden €90 miljoen moest betalen.

Tags

ARTIESTCORONACOVIDDR DREGELD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck