Drama Deense hof: prinselijke broers op voet van oorlog

Deens hof
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is weer drama aan het Deense hof. Deze keer zijn het niet schoonzussen Mary en Marie, maar de prinselijke broers Frederik en Joachim die op voet van oorlog leven.

Dat schoonzussen Mary en Marie elkaar niet liggen is een publiek geheim. Maar volgens royaltywatcher Anna Thygesen is dat niet zo gek. Mary is getrouwd met de kroonprins van Denemarken, namelijk Frederik. ,,Ze zal ooit met haar man op de troon komen en dat maakt haar nummer één”, legt de royaltywatcher uit in de Daily Telegraph.

‘Leven in de schaduw’

En dat zorgt voor wat jaloezie bij schoonzus Marie, die getrouwd is met prins Joachim. Volgens weekblad Story was het zelfs zó erg, dat Joachim en Marie met hun kinderen naar Frankrijk verhuisden.

Maar nu botert het ook niet meer tussen de prinselijke broers. ,,Ik heb moeite met mijn leven in de schaduw”, aldus prins Joachim in Point de Vue. ,,Ik vind het lastig dat ik naast mijn oudere broer Frederik nummer twee ben. Daardoor is het tussen Frederik en mij ingewikkeld.”

De vader van Joachim had hetzelfde gevoel van onvrede en kon nooit zijn plek binnen de koninklijke familie vinden. ,,Ik ervaar hetzelfde gevoel”, legt Joachim uit in Point de Vue. ,,We moeten onszelf zien te vinden terwijl we ook de rol van nummer twee van de familie blijven spelen.”

Tags

FREDERIK EN MARYPRINS FREDERIK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie