Drama Kees Hulst overschaduwt succes Hendrik Groen

Terwijl de serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ Nederland veroverde, speelde er een drama af in het leven van één van de hoofdrolspelers. Op 13 december 2017 blijkt de vrouw van Kees Hulst, Liesbeth Coops (64) te zijn overleden.

‘Zelfmoord’

Liesbeth was de liefde van Kees’ leven en moeder van zijn twee kinderen Jan (30) en Pieter (29). Kees wilde aan Story niets kwijt over over het drama. Hij zei enkel: ,,Mijn vrouw is inderdaad overleden. Het is alweer meer dan een half jaar geleden en meer ga ik er niet over zeggen.”

Wat er precies gebeurd is, was lange tijd onbekend, maar Theaterkrant.nl denkt het te weten: Liesbeth heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. ,,Liebeth Coops pleegde zelfmoord. Ze was 64 jaar”, schreef Theaterkrant op 29 december. ,,De voorstelling La Pretenza, waarin Jan Hulst zijn vader zou regisseren, is afgelast.”

Het is niet duidelijk waarom Liesbeth een einde aan haar leven heeft gemaakt. Enkele maanden voor het drama sprak Story met Kees en toen zij de acteur: ,,Ik voel me gezegd met een vrouw als mijne. Ik vind haar nog even mooi als vroeger. Ik verheug me op de dag dat we samen opa en oma worden. Wat mij betreft gebeurt dat liever vandaag dan morgen.”

Mondharmonica

Vanaf het eerste moment dat Kees Liesbeth zag was hij verliefd. Hij moest erg zijn best doen om Liesbeth voor hem te winnen, en uiteindelijk is het gelukt door aan de Rozengracht in Amsterdam op zijn mondharmonica te spelen. Dat zei de acteur eerder in Margriet. ,,Dat dit moment de doorsla gaf, wist ik zelf niet. Dat vertelde ze later.” De twee zijn 42 jaar samen geweest.