Drama treft dochters Ben Cramer

Door: DitjesDatjes
23-08-2019

Een drama treft Ben Cramer en zijn gezin. Zijn dochters Pascalle en Nicole blijken dezelfde hartproblemen te hebben als hijzelf.

De zanger vertelt in De Telegraaf openlijk over de hartproblemen van zijn beide oogappels.

„Pascale is een aantal weken geleden geopereerd aan een hartklep en het gaat nu gelukkig goed met haar. Zij had net als ik ook geen keuze. Ze voelt zich na die ingreep stukken beter. Binnenkort moet ook mijn andere dochter Nicole onder het mes. Zij ondergaat exact dezelfde operatie, eveneens een defect aan de hartklep. Het is wel duidelijk dat het erfelijk is. Mijn dochters gaan er net als ik best nuchter mee om, maar de zorgen blijven. We praten er openlijk met elkaar over.”

Zelf is Ben nog lang niet de oude na de zware hartoperatie die hij in maart heeft ondergaan.

Pompkracht

“De operatie is weliswaar geslaagd, maar de pompkracht van mijn hart is beduidend minder geworden”, vertelt de 72-jarige Ben aan De Telegraaf. “Ik ben sneller moe en in mijn dagelijks leven moet ik noodgedwongen een tandje terugschakelen.”

“Ik houd enorm van tuinieren, maar ook dat gaat niet meer zo gemakkelijk als voor de operatie”, gaat Ben verder. “Ik ga regelmatig even pauzeren. Die rustmomenten heb ik echt nodig, anders gaat het fout. Ik ben altijd positief ingesteld, maar ik moet nu naar mijn lichaam luisteren en die vermoeidheid accepteren.”

De De Clown-zanger gaat echter niet zitten kniezen, vertelt Ben. Hij moet er ook nog niet aan denken om met zijn zangcarrière te stoppen. “Gelukkig is mijn stem nog steeds in orde en ik pak nog steeds alle toonhoogten.”

„Ik heb het behoorlijk voor de kiezen gehad en in mijn lichaam zit nu een zogeheten Cardioverter Defibrillator (ICD). Als ik plotseling een ernstige hartritmestoornis krijg, registreert dat mini-kastje dat meteen en krijg ik een optater met elektrische schokken. Dat is wel een veilig gevoel. Overigens is mijn vrouw CARLA (57) bang dat ik eerdaags weer een hartinfarct krijg, of nog erger: zal overlijden. We zijn nu 28 jaar bij elkaar en het is logisch dat ze zich zorgen maakt. Ze is echt een fantastische vrouw. Ze houdt nadrukkelijk de vinger aan de pols,” vertrouwt de Zanger de krant toe.

 

 

 

TAGS

Meer DenD