Drama: weduwe Kohl zit op de erfenis

vignet Kohl
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Wat gaat er met het nalatenschap van Helmut Kohl gebeuren? Een ding is zeker, weduwe Maike Kohl-Richter (53) is niet van plan iets van haar gewonnen rijkdom prijs te geven. Zij is bovendien al wekenlang niet meer in de openbaarheid gezien.

Maike duldt niemand

Is ze in diepe rouw? Boze tongen beweren dat Maike vooral druk is met het bijeenschrapen van het erfgoed van de voormalige bondskanselier, die afgelopen juni overleed. Zo zouden er in de kelder van de villa in Oggersheim honderden dozen met iconen, peperdure schilderijen en belangrijke regeringspapieren liggen. Deze documenten behoren na het overlijden officieel toe aan de staat, maar volgens de directeur van het staatsarchief Michael Hollman reageert de weduwe niet op zijn verzoek om inzage. Sterker nog, Maike duldt niemand in de buurt van Helmut’s bezittingen.

Niet zuiver

Maike kan flink achterover leunen want Kohl verdiende als kanselier zo’n 20.000 euro per maand. Daarnaast verdiende hij flink aan het schrijven van zijn memoires, iets waar de weduwe nog jaren van kan profiteren omdat ze nu zijn gevolmachtigde is. Ze heeft de schijn behoorlijk tegen. Jaren geleden werd volgens het Duitse Neue Post al duidelijk dat Maike honderdduizenden euro’s van Helmut’s rekening op een privérekening overmaakte.

Familiedrama

Niet alleen de erfenis, ook dood van de voormalige, geliefde staatsman was doordrenkt met familiedrama. Maike pikte Helmut van zijn ex Hannelore af, ze schijnt ook verantwoordelijk te zijn voor het verbreken van het contact tussen Helmut met zijn kinderen. Zonen Walter (54) en Peter (51) waren niet welkom op de begrafenis. Toen ze, samen met de kleinkinderen, afscheid wilden nemen van het opgebaarde lichaam van hun vader, ontzegde Maike hun bot de toegang. Zij blijven nu met lege handen achter.

Tags

ERFENISHELMUT KOHLWEDUWEZONEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck