Dramatisch ongeluk tekent Martien voor leven

Martien Meiland
Door: DitjesenDatjes
18-12-2019

Wie goed naar Martien Meiland kijkt valt iets op: zijn ogen zijn niet precies hetzelfde. De pupil van zijn rechter oog lijkt namelijk uitgelopen te zijn. Op zich niet gek, want de aandoening die dit veroorzaakt heeft 1 op 250.000 mensen. Maar bij Martien heeft het een andere reden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ongeluk

De kasteelheer heeft toen hij jonger was een ongeluk gehad, die hij zelf veroorzaakte. ,,Toen ik een kind van vier jaar oud was, had ik een ongeluk”, vertelt de man tegen weekblad Story. ,,Ik heb mezelf met een schaar in mijn rechteroog gestoken, tijdens het plakken en knippen zoals kinderen dat doen.” Dat ongeluk heeft niet alleen voor het kleurverschil in zijn ogen gezorgd, want ook was er een veel groter gevolg. ,,Daar is het niet meer bij gebleven: ik zie sinds dat ongeluk helemaal niets meer met mijn rechteroog.”

Met maar één werkend oog is het lastig om diepte te zien, maar Martien denkt dat het bij hem wel meevalt omdat het ongeluk om jonge leeftijd is gebeurd. Het enige waar hij last van heeft is een dode hoek aan zijn rechter kant. Maar verder denkt Martien dat zijn slechte oog geen rol speelt in het dagelijks leven. Ook niet bij autorijden. ,,Ik weet eigenlijk niet beter en ik ondervind er geen grote hinder van.”

Meer DenD