Drie tips in Frankrijk

Door: DitjesenDatjes
27-01-2018

Maak een ruimtereis 

Wil je kind weleens weten hoe het is om een astronaut te zijn? Ga dan samen naar Toulouse, de Europese hoofdstad van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Hier vind je het bijzondere belevingsmuseum Cité de l’espace. Leuk en leerzaam voor het hele gezin! Trek een ruimtepak aan, slaap rechtop en klim in een maanjeep. Wist je dat je in de ruimte zomaar een paar centimeter groeit en wel 16 zonsopkomsten en zonsondergangen per dag meemaakt?
www.tourism-occitania.co.uk  

Tekst gaat verder onder advertentie
   

 

Prehistorische grottekeningen 

De Dordogne is niet alleen rijk aan natuurschoon, maar heeft ook unieke attracties. Zoals de eind 2016 geopende grot Lascaux IV. Een perfecte replica van de beroemde grotten met honderden prehistorische tekeningen van stieren, bizons en paarden. Hier krijg je een uitzonderlijk kijkje in het leven van 17.000 jaar geleden. Met een tablet in de hand wordt de prehistorie voor je kinderen tot leven gebracht. Er is hier gebruikgemaakt van alle laatste technologieën zoals enhanced reality en 3D, dat maakt dit een onvergetelijke ervaring.
www.sarlat-tourisme.com/en  

 

Kom kamperen bij een kasteel 

Kamperen bij een kasteel, het kan in Frankrijk. Les Castels is een keten van luxe campings in Frankijk, waarvan vele zijn ontstaan rondom een historisch chateau of landhuis. Op alle campings zijn ruimte en respect voor de natuur belangrijk . Naast campingplekken vind je hier ook bijzondere glamping-accommodaties. Kies bijvoorbeeld voor een sprookjesachtig verblijf en slaap in een wijnvat, tipi of hutje aan het water. Of ga voor een avontuurlijke overnachting, hoog in de lucht in een boomhut
www.les-castels.com  

Meer Frankrijk inspiratie? www.france.fr  

 

Meer DenD