Vakantiehuis tussen de tropische bloemen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Naam vakantiehuis: Moi Misi

Locatie: Leliëndaal, Suriname

Naam verhuurder: Ronny Liew

Vakantiehuisje Moi Misi, wat Mooie Dame betekent, is ontworpen en gebouwd door Ronny Liew en zijn partner Anneriek. Moi Misi staat midden tussen de tropische bloemen en fruitbomen, gereed voor de gasten.

Ronny vertelt hoe Moi Misi tot stand kwam. ,,Ik wilde iets wat refereert aan de koloniale tijd. Mijn bewondering en interesse voor koloniale, tropische architectuur en Oud-Hollandse gevels brachten mij al snel tot dit idee. Het bouwen in de felle zon ging echter niet gemakkelijk. Ook het geleverde hout uit de zagerij was niet altijd van de juiste maat waardoor er veel vertraging ontstond”. Niet van baksteen maar van tropisch hardhout en gebouwd op betonnen neuten staat Moi Misi parmantig en vol in de passaatwind waardoor er geen airco nodig is. Het resultaat is een vakantiehuisje van Europees niveau.

Dieren

Moi Misi is compleet ingericht en muskietenvrij. In het naastgelegen huis wonen Ronny en Anneriek. Dat er in de directe omgeving van Moi Misi veel te beleven valt vertelt Ronny met veel enthousiasme. ,,Reuzezeeschildpadden in het legseizoen spotten, rivierdolfijnen, wandelen en fietsen naar de voormalige plantages Marienburg, koffieplantage Katwijk, Wederzorg en openluchtmuseum Nieuw Amsterdam. Achter plantage Johan en Margaretha een boottocht met privé gids door de adembenemende mangrovebossen met vogels en doodskopaapjes is een hoogtepunt. Je komt er niemand tegen. Daarna thuis bij de moeder van de gids aan de Creolenweg roti eten”.

Ontspannen kan je in de hangmat bij Moi Misi genieten van een tropische vruchtensap of vruchtenijs van fruit uit de biologische tuin. De verkoelende passaatwind en op enkele meters kolibries die benadrukken dat je in de tropen bent.

Beoordelingen huurder:

Theo, Heemstede:

,,Het huis is in het echt nog mooier als op de foto. Overal is over nagedacht, alles wat je nodig hebt is aanwezig. Dit alles gecombineerd met de gastvrijheid van de verhuurders maakte onze vierdaagse tot een zeer geslaagd verblijf.”

Informatie:

– Geschikt voor 4 personen

– Gebouwd in koloniale stijl

– Uitzicht over mooi aangelegde tuin

– Snelcode Micazu.nl: 27662

– Gemiddeld cijfer 9,4

– Geen boekingskosten! Je betaalt direct aan de eigenaar

Tags

Micazuvakantiehuis

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie