Dries van Agt overleeft een beroerte: het gaat weer beter…

Door: Jos La Grande
03-06-2019

De 88-jarige Dries van Agt, voormalig premier en minister van Justitie, is inmiddels bij kennis nadat hij door een zware hersenbloeding werd getroffen.

De nieuwe CDA-partijvoorzitter Ploum bevestigt dit nare bericht over de gezondheidstoestand van de voormalig bewindsman. Van Agt moet rust houden nadat hij twee dagen op de IC heeft doorgebracht.

Van Agt werd getroffen door een beroerte toen hij twee weken geleden een toespraak hield in het gebouw van de Palestijnse vertegenwoordiging in ons land. Daar werd herdacht dat de Palestijen op de vlucht gingen toen in 1948 de staat Israël werd gesticht. Van Agt is al jarenlang een voorvechter van de ‘Palestijnse zaak’.

Dries van Agt was minister van Justitie in het kabinet Den Uyl. In 1977 smeedde hij, na een moeizame formatiepoging met de PvdA, in zeer korte tijd een kabinet met zijn compaan en politieke vriend Hans Wiegel. De PvdA met heel noten op haar zang had het nakijken.

De familie gaat ervan uit dat Dries van Agt, die wordt gezien als een taalkunstenaar, herstelt. Zijn geestelijke vermogens zijn, ondanks de zware klap, niet aangetast.

Meer DenD