Drijft ijdelheid burgemeester Almere Weerwind naar Den Haag?

Franc Weerwind
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

De inkt voor benoeming voor de tweede termijn van Franc Weerwind als burgemeester was nog niet eens droog of hij slaat op de vlucht naar Den Haag. Almere front de wenkbrauwen, want Weerwind vertrekt op stel en sprong, terwijl het veelomvattende miljoenenproject De Floriade al over drie maanden de deuren opent.

Waarschijnlijk dreef de ijdelheid van de in 1964 geboren politicus hem naar het Ministerie van Justitie, waar Weerwind de portefeuille Rechtsbescherming krijgt toebedeeld. Als niet-jurist wordt het voor de ‘Almeerder’ sowieso moeilijk in Haagse kringen, want landelijke ervaring in het landsbestuur ontbeert Weerwind.

De landbouwtentoonstelling aan het Weerwater in Almere raakt bovendien ook Floriade-baas Eric van der Burg kwijt. Ook die laat als voorzitter van de Raad van Commissarissen De Floriade aan zijn lot over. Niet voor niets is een deel van de Almeerse gemeenteraad verbijsterd. Het vertrek van beiden komt op een hoogst ongelukkig moment, want niemand weet of Almere straks met een miljoenentekort achterblijft. Organisatoren van eerdere edities kunnen erover meepraten.

Bedelaars

Weerwind kwam trouwens vaker negatief in het nieuws. Toen Almere bijvoorbeeld een publiekscampagne startte met een opzienbarende oproep om geen geld aan bedelaars te geven. Weerwind ondersteunde de campagne, omdat volgens de nieuwe minister bedelaars teveel overlast veroorzaken in het stadscentrum.

,,Dit was nodig om duidelijk te maken dat we voor dak- en thuislozen een warme maaltijd bieden, voorzieningen bieden en een inkomen”, aldus Weerwind toen. Massale kritiek zorgde ervoor dat de campagne vroegtijdig werd afgebroken.

Privékwestie

En dan was er nog de zogeheten ‘privékwestie’ van Weerwind. DenD.nl schreef er eerder over. De fractievoorzitters in Almere kregen destijds in april 2017 tekst en uitleg over zijn escapades. 

De burgervader kondigde aan weer vader te worden. Er kwam een buitenechtelijk kind bij een vrouw met wie hij inmiddels geen relatie meer had. Weerwind was op dat moment nog getrouwd met de moeder van zijn kinderen. De scheidingsprocedure was wel al in gang gezet, maar nog niet afgerond. 

Deze vriendin had een kinderwens en samen besloten zij en de burgemeester daaraan invulling te geven. Weerwind was al snel vertrokken naar een andere vrouw met als reden dat hij een ‘soulmate’ had gevonden. Lees er HIER meer over.

Tags

D66DEN HAAGERIC VAN DER BURGFLORIADEFRANC WEERWIND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck