SCHOKKEND: Burgemeester Almere maakt vriendin zwanger en laat haar in de steek

Franc Weerwind
Door: DitjesDatjes
22-04-2017

De burgemeester van Almere, Franc Weerwind, zit diep in de problemen omdat hij een puinhoop maakt van zijn privéleven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Deze week heeft hij de  fractievoorzitters in zijn gemeente tekst en uitleg gegeven over zijn  escapades. De burgervader heeft aangekondigd weer vader te worden. Hij krijgt  een buitenechtelijk kind in aantocht bij een vrouw met wie hij inmiddels geen relatie meer heeft.

Hij krijgt  een buitenechtelijk kind in aantocht bij een vrouw met wie hij inmiddels geen relatie meer heeft.

Weerwind is op dit moment nog getrouwd met de moeder van zijn kinderen. De scheidingsprocedure is wel al in gang gezet, maar nog niet afgerond. Ondertusen had de burgemeester van Almere een dus buitenechtelijke relatie.

Soulmate

Deze vriendin had een kinderwens en samen besloten zij en de burgemeester daaraan invulling te geven. Inmiddels is zijn in verwachting van een dochtertje. Echter de Weerwind is alweer vertrokken. Met de aankondiging: ,,Ik heb mijn soulmate gevonden”, liet hij de vrouw als een baksteen vallen. Op naar de volgende verovering.

De privéomstandigheden van de D66-burgemeester kwamen op straat te liggen toen een kennis van de vrouw die zwanger is, het verhaal op internet plaatste. Daardoor werd hij gedwongen de raad te informeren.

Opmerkelijk is ook de mening van de gemeenteraad van Almere. Daar waar ze bij zijn aanstelling nog de mond vol hadden over integriteit, en dit zelfs een belangrijk punt in de profielschets was. Zwijgen ze nu.

Volgens Omroep Flevoland willen de gemeenteraad nog niet oordelen over de handelswijze van de burgemeester. De fractievoorzitters vinden het een privékwestie. Ze laten weten dat ze Weerwind beoordelen op zijn functioneren als burgemeester en niet op zijn privékeuzes.

 

Meer DenD