We zijn op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het leukste van het werk als columnist is het feit dat ik mensen vaak kan helpen. Met simpele en soms met ingewikkelde vragen. Vaak zijn lezers verbaasd dat ik hoegenaamd een antwoord geef. We leven immers in een tijdperk dat je tal van instanties nauwelijks aan de lijn krijgt en dat je per mail vaak een nietszeggend antwoord ontvangt. Dat overkomt mij ook. 

Frida Pen is dolgelukkig. Er waren veel grote, gelige plekken op haar witte lakens en niets hielp. Op mijn advies waste ze met de hand en een flinke scheut schoonmaakazijn. 

Jaren geleden was er een dame die mij in paniek opbelde. Haar wasdroger begon te roken. Ik adviseerde haar het pluizenfilter meteen schoon te maken. Daar had ze nog nooit van gehoord, dat deed haar overleden man altijd.   

Het filter was totaal verstopt. Als pluizen zich ophopen kan de warmte niet weg en ontstaat oververhitting en kan de droger vlam vatten.  

De mooiste tip gaf ik ooit aan mijn vader die helaas reeds in 1992 overleed. In de laatste jaren van zijn leven moest hij met zijn slechte ogen aan de contactlenzen die hij nogal eens kwijtraakte. Ik schoof een panty over het uiteinde van de stofzuigerslang en onder zijn bed vonden we een contactlens. 

Het is misschien wel 10 jaar geleden dat ik een oude heer hielp aan de zeep van het merk Lifebuoy. De geur deed hem aan zijn vooroorlogse jeugd denken. Ik regelde wat stukken zeep die toen uit de markt waren gehaald maar die je nu weer kunt kopen. De man was dolgelukkig.  

Zo help ik nog steeds een keer of twee per jaar mensen aan Tipp-Ex. Dat zijn van die papiertjes om een fout met de typemachine te herstellen. Ik heb nog een voorraadje. 

Het is een cliché maar het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen en misschien moeten we in 2021 eens wat aardiger zijn voor de medemens. Als we allemaal een uurtje vrijwilligerswerk per week doen voor de hulpbehoevende medemens is veel zorg opgelost. 

Ben ik zelf zo handig? Neuh! Elke keer als jongste dochter Jessica komt, heb ik haar nodig om een probleempje op de computer of op de smartphone op te lossen.  

Emile Bode

Het is verstandig na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken. Dat is een fluitje van een cent  

Tags

EMILE BODEHUISHOUDBODE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck