Helpt Maizena tegen rode billetjes?

Maizena tegen rode billetjes.|Huishoudtips van Emile Bode.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een lezeres schreef in een mailtje dat ouders hun baby met rode geïrriteerde billetjes lekker dik moeten poederen met Maizena. Binnen een dag heeft de baby geen zere billen meer. 

Deze tip is al heel oud. Je zou zeggen: als dit helpt waarom zou je dan een (duurdere) crème kopen? In de regel worden zinkzalf en zinkolie voorgeschreven tegen luieruitslag.

Huishoudtips van Emile Bode

Voor een tientje heb je een potje waar je lang mee doet. 

Een goedkopere optie is Sudocrem. Om rode billetjes te voorkomen, moet u misschien vaker de luier verwisselen en alleen ongeparfumeerde schoonmaakdoekjes gebruiken. 

Sauzen

Maizena is vanouds een bindmiddel voor sauzen. Op de site van de huisartsen valt niet te lezen of Maizena al dan niet helpt tegen rode babybillen.

Op internet staan overigens tal van verwijzingen dat het wel degelijk helpt. Mijn moeder zaliger zwoer ook bij dit spotgoedkope middel. Er is alleen één maar. Volgens dermatologen kan het maïszetmeel gaan broeien en ontstekingen veroorzaken. Als je een keer in nood zit, kun je het best gebruiken, maar hier geldt ook: voorkomen is beter dan genezen.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck