Huishoudtips van de maand

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lees hier de huishoudbode tips van de maand!

Magnesiumpoeder 

Een bijzondere tip van Hanny van Hoorn uit Roelofarendsveen. Zij vertelt dat sommige stoffen met vetvlekken slecht tegen het wassen op hoge temperaturen kunnen. ,,Mijn moeder heeft me een jaar of zestig geleden het volgende geleerd. Neem een jampot of iets dergelijks en span het stukje textiel met de vetvlek over het open gedeelte van de jampot en maak dit vast met een elastiekje of iets dergelijks. Vervolgens een theelepeltje magnesiumpoeder op de vlek en daarop een beetje wasbenzine zodat het poeder goed vochtig wordt. Uurtje laten staan en het poeder heeft het vet geabsorbeerd. Daarna poeder uit het kledingstuk kloppen en eventueel wassen.” 

Schrapertje  

 
Mevrouw Van de Ree maakt de aangekoekte bodem van haar pan schoon met een schrapertje dat ze kreeg bij de ontharingcrème van Veet. 

,,Vooral havermout kan zo ‘lekker’ aankoeken. Met m’n schrapertje haal ik het ergste weg en daarna kun je de pan makkelijk schoonmaken.” 

Laminaat  

Mevrouw H. Boonstra gebruikt al jaren voor het reinigen van haar laminaatvloer SUN Classic spoelglans voor de afwasmachine. ,,Een paar druppels in lauw water en mijn vloer ziet er weer glanzend uit, zelfs na 15 jaar.” 

Zij vindt dat de reguliere producten meestal een vettige laag afgeven waar je iedere voetstap op ziet. 

Tags

HUISHOUDBODEHUISHOUDTIPS EMILE BODE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck