Droom Sven en Naomi komt eindelijk uit

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Na lang wachten kregen Sven Kramer en zijn vriendin Naomi van As eindelijk het verlossende woord: ze mogen hun droomhuis bouwen. Lange tijd was het spannend, want gemeente Amstelveen keurde in eerste instantie de ontwerpen van hun woning niet goed. Het zou niet voldoen aan het bestemmingsplan.

Slopen

Twee jaar geleden kocht schaatser Sven Kramer een boerderij met een stuk grond erbij voor ruim twee miljoen euro. Het koppel wilde het huis slopen, en op de grond hun eigen droomhuis bouwen. Als alles volgens het plan zou verlopen, was het huis klaar als hun eerste kindje ter wereld kwam. Helaas ging het niet volgens het plan, en moet de eerste heipaal nog de grond in.

Medewerking

Op basis van tekeningen die een architect voor het stel van het huis heeft gemaakt, besloot de gemeente dat de luxe villa niet gebouwd mocht worden. Het zou niet voldoen aan de agrarische bestemming van de grond. Privé is er achtergekomen dat het koppel eindelijk een overeenkomst heeft gesloten met de gemeente. ,,De gemeente is bereid om medewerking te verlenen aan het verlenen van een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan om daarmee de bouw van één vrijstaande woning met twee parkeerplaatsen mogelijk te maken”, meldt het college van B&W. Sven en Naomi zullen wel zelf moeten betalen voor de aanleg van riolering en andere nutsvoorzieningen.

Eindelijk kunnen Sven en Naomi hun droom zien uitkomen. Over een tijd wonen ze samen met hun dochtertje Kae in een nieuwe luxe villa.

Tags

BEVALLENDROOMHUISKINDJENAOMI VAN ASSVEN KRAMERWONINGZWANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck