Ed Sheeran vertelt over verslavingen

Ed Sheeran
Door: Lies Jansen
28-07-2020

De 29-jarige zanger Ed Sheeran scoorde hit na hit. Maar de beginjaren van zijn succes waren niet alleen rozengeur en maneschijn, vertelt Ed aan de BBC. De Britse-ster kampte aan het begin van deze jaren enorm met verslavingen. 

Toevlucht in voedsel en alcohol

Paniekaanvallen en een laag zelfbeeld zorgden voor een toevlucht in voedsel-/ en drankverslavingen. Vooral in 2014 en 2015 kende de zanger zware tijden: ,,Ik bleef de hele nacht op en dronk en dan sliep ik in de bus. De bussen stonden geparkeerd onder de stadions en daar sliep ik de hele dag tot ik wakker werd, naar buiten ging, optrad en weer ging drinken in de bus. Ik denk dat ik zo’n vier maanden geen daglicht heb gezien.”

Verslavingsgevoelig

De zanger geeft aan enorm verslavingsgevoelig te zijn: ,,Ik zit onder de tatoeages en doe niets voor de helft. Dus als ik drink zie ik er niets in om een glas wijn te drinken. Ik heb liever twee flessen. Een glas wijn drinken is iets doen in moderatie en heeft waarschijnlijk geen effect op de volgende dag. Maar twee flessen wijn maken je vast een beetje verdrietig.” 

‘Two-dinner Teddy’

Het bleef niet alleen bij alcoholverslavingen. Ook met eten kende Ed geen mate: ,,Ze noemde me vroeger ‘two-dinner Teddy’ omdat ik twee maaltijden bestelde en opat. Maar dan kom je heel veel aan en haat je hoe je eruitziet. Ik denk dat dingen als suiker, zoetigheid, junkfood, cocaïne en alcohol goed voelen hoe meer je ervan nuttigt, maar ze zijn het slechtst voor je.”

Ed kwam weer op het juiste pad door zijn vrouw Cherry. Hij sloot zich aan bij haar gezonde levensstijl. In zijn vrije tijd is Ed druk bezig met schilderen. 

Meer DenD