Eefje de Visser kijkt terug op ‘fantastische’ festivalzomer

Door: DitjesDatjes
19-08-2022

Met haar optreden op Lowlands op vrijdagavond zit de festivalzomer voor Eefje de Visser er bijna op. De zangeres kijkt alvast terug op een “fantastisch” seizoen. “Ik heb dit festivalleven echt gemist”, zegt De Visser, die eerder deze zomer al optrad op onder meer Pinkpop en Sziget, tegen het ANP.

De 36-jarige zangeres vindt het “echt gezellig” om haar collega’s weer backstage te zien. “Tussen de verschillende bandjes is er een vriendschappelijkheid. Die sociale interactie die je niet hoeft te plannen en er gewoon is, is nu weer terug.”

Ook het publiek heeft De Visser de afgelopen jaren gemist. “In de studio is de beleving zo anders. Het is heel bijzonder om je muziek weer op het podium te kunnen spelen. Je komt dan samen in een soort van gevoelsmatige gelijkheid terecht.”

Eerste keer

Met Lowlands heeft de zangeres ook een bijzondere band. “Ik speelde er in 2011 voor het eerst toen mijn eerste plaat uitkwam. Dat was voor mij persoonlijk een hoogtepunt, omdat ik nog nooit zo’n grote weide voor me had gezien.”

En die grote weide zong haar muziek mee. “Heel speciaal”, vond De Visser dat. “Ik had toen ook een singletje uit, Afdwaalt, en daar zit een funny dansje in. Er was een groepje mensen in het publiek die dat helemaal uit hun hoofd hadden geleerd. Ik had voor het eerst echt een menigte van handen in de lucht en iedereen die meeging. Dat was iets wat ik nog nooit had meegemaakt en dat was hier.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD