Eerste Telegraafcolumn van Johan Derksen over Drents gif mist gif

Weinig gif in eerste column van Johan Derksen.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

In zijn eerste Telegraafcolumn maakt de tv-commentator Johan Derksen zich nogal druk over het landbouwgif dat lelietelers in het verleden hebben gebruikt in de provincie Drenthe. Daardoor is er in delen van deze noordelijke provincie zware vervuilde grond ontstaan.

Maar liefst 57 soorten gif zijn er door telers gebruikt, schrijft Derksen in deze allereerste Telegraafcolumn.

Inmiddels is het gebied rond de woonplaats van Derksen, het Drentse Grollo, aangewezen als bouwland waar woningen moeten komen. De VI-ster vreest dat de natuur wordt aangetast door de woonexplosie. Derksen nodigt de klimaatactivisten uit om naar Drente te komen. Ze zijn volgens hem de ‘de uitvinders van ongehoorzaamheid’ en uitermate geschikt om te protesteren op de ruilverkavelingswegen tegen het gebruik van landbouwgif.

In deze eerste column van Derksen in de wekelijkse bijlage Zomer zit overigens maar weinig ‘gif’. Nadat hij tientallen jaren columns schreef in het voetbalblad Voetbal International had de 75-jarige mediman de pen afgezworen. Laatst bleek ook dat zijn laptop nog veel geheimen voor Derksen had. Bovendien vond Derksen de vergoeding van de krant wat schamel.

Volgens de stekelige Derksen zou het kunnen dat vooral veel vegetariërs en Volkskrantlezers uit de grachtengordel naar zijn provincie komen om te protesteren.

De uitsmijter van zijn column ‘Help, Drenthe wordt vergiftigd’ is best grappig. Hij waarschuwt de activisten: ‘Wel uitkijken voor de wolven!’ Derksen belooft dat hij de demonstranten noedelsoep gaat brengen als ondersteuning.

Tags

DE TELEGRAAFDRENTHEJOHAN DERKSENVI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck