Eerste zitting over steekpartij na drillrap-ruzie

Door: DitjesDatjes
24-11-2020

Twee Amsterdamse verdachten van de dodelijke steekpartij bij de Pier in Scheveningen staan dinsdagochtend voor de rechtbank in Den Haag. Bij de steekpartij op 10 augustus kwam het 19-jarige slachtoffer Cennethson Janga (Chuchu) uit Rotterdam om het leven. Het betreft een eerste inleidende zitting.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Aan de steekpartij ging een ruzie tussen groepen jongeren vooraf. Het incident zou te maken hebben met een conflict tussen rivaliserende drillrap-groepen. Drillrap is een uit Amerika overgewaaide hiphopstroming waarin onder meer geweld wordt verheerlijkt.

Het OM verdenkt de twee 20-jarige Amsterdammers Roan W. en Darrel L. van doodslag in vereniging. De verdachten zouden Janga met een of meer messen in de borst en/of buik hebben gestoken, stelt het OM in de tenlastelegging. De steekpartij is vastgelegd door beveiligingscamera’s. Maar de bewakingsbeelden van het incident zijn niet zonder meer duidelijk, zegt advocaat Johan Mühren, die verdachte Roan W. verdedigt.

“Op de beelden zie je het slachtoffer tussen een aantal jongens doorrennen. Je ziet armen bewegen, maar niet iemand met een mes in de hand”, zegt Mühren. “Volgens het OM kan het niet anders dat het slachtoffer daar door een of twee personen is neergestoken. Maar het is niet vast te stellen of mijn cliënt een mes bij zich had en stak.”

De politie heeft in de zaak vier verdachten opgepakt. Naast de twee 20-jarige Amsterdammers zitten nog een 19-jarige en een 17-jarige Rotterdammer vast. Hun zaken komen binnenkort voor de rechtbank. Zij zijn later aangehouden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD