Eindhovense maakt gouden laarzen voor ‘wereldberoemde zangeres’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Ze zijn gemaakt van 24 karaats bladgoud, en lopen tot over de knie. De laarzen van ontwerpster Zeynep Dağ, kosten maar liefst 25.000 euro en zijn speciaal gemaakt voor een wereldberoemde zangeres.

Cleopatra

Voor wie precies wil Dağ niet verklappen. Wel vertelt ze tegen het AD dat de laarzen de naam ‘Cleopatra’ hebben, want de Egyptische koningin hield van goud.

De kans is groot dat de laarzen speciaal zijn gemaakt voor Rihanna. De zangeres heeft vaker pumps besteld van het merk Alzúarr, van Dağ. Ook hebben de twee regelmatig contact.

Toch bestaat ook de kans dat ze voor een andere ster bedoeld zijn. “Ik werk veel met stylisten uit Hollywood. Een van hen mailde mij vorig jaar oktober met de vraag of ik draagbare gouden laarzen kon maken voor een wereldberoemde zangeres”, vertelt ze. “Ik heb gezegd – en dat is ook mijn levensmotto – ‘niets is onmogelijk”.

Duurste ooit

De laarzen kosten dus 25.000 euro, en dat komt niet alleen maar door het vele goud. Ze zijn namelijk ook met de hand gemaakt. Dağ vertelt dat er twee maanden lang, vijf dagen in de week aan gewerkt is. De laarzen zijn de duurste schoenen die ze verkocht heeft.

Gelukkig kan de ‘gewone burger’ binnenkort ook schoenen kopen van de ontwerpster. Ze heeft onlangs een deal gesloten met modemerk Mexx. Voor dat merk gaat ze goedkopere schoenen ontwerpen. Helaas zijn die nog steeds niet heel betaalbaar: ze kosten tussen de 500 en 600 euro.

Tags

AlzúarrcleopatraDuurEindhovenRihannaSchoenenwereldberoemde zangeresZeynep Dağ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie