Ellen ten Damme ook slachtoffer Ali B?

Door: Ditjes en Datjes
23-04-2022

Ook Ellen ten Damme doet een boekje open over haar ervaringen met Ali B. De zangeres beschuldigt The Voice-coach van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ten Damme heeft een verklaring bij de politie afgelegd…

In het BNNVara tv-programma De Geknipte Gast onthulde Ellen ten Damme vrijdagavond over haar incident. Ze noemde Ali B zijn naam niet. Schrijver Özcan Akyol vroeg ten Damme ook de noodzaak voelde om haar verhaal te delen door het The Voice-schandaal. ,,Ik weet nu eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar ik ga dat waarschijnlijk wel doen, ja. Om die vrouwen van The Voice te steunen”, antwoordde ze.

‘In de war’

Het incident waar het om zou gaan is zo’n acht jaar terug. Tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan in Marokko, een programma van AvroTros waaraan ten Damme aan deelnam. De zangeres gaat niet in op details maar liet weten ‘in de war’ te zijn in die periode. ,,Je bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd.”

Ook onthulde Ellen vorige maand in de podcast Aan de keukentafel van drummer Sietse Huisman er ‘alles van te weten’ wat betreft het Voice-schandaal. ,,Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.”

‘Ik heb niks aan die verklaring’

Ze heeft er nu een verklaring over afgelegd bij de politie en doet dit eigenlijk niet voor haarzelf maar voor andere vrouwen: ,,Om die mensen te steunen die al hun verhaal hebben gedaan. Ik zelf heb er helemaal niks aan om dat te doen. Maar in het kader van het algemeen belang, denk ik wel dat ik iets moet doen.”

Ook al ligt Ali B al enige tijd onder vuur door beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag, blijft de rapper ontkennen.

Aanvulling:

Ali B ontkent de aantijgingen van Ellen ten Damme.

Meer DenD