Bijna-doodervaring voor Elton John

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Elton John heeft de dood in ogen gezien. Dit gebeurde zo’n twee jaar geleden, laat hij weten in zijn nieuwe biografie: Me, volgens People.

Bidden

Na een operatie tegen prostaatkanker kreeg Elton John een infectie. De zanger zou “24 uur verwijderd zijn van de dood”. Hij zou toen hebben gebeden en het volgende hebben gezegd: ,,Laat me alstublieft niet dood gaan, laat me alstublieft mijn kinderen weer zien.”

”Slechter dan ooit”

Zijn prostaatkanker was door een routine-check ontdekt in het jaar 2017 en werd direct behandeld. De operatie was een succes en Elton stond alweer snel op het podium. Maar na tien dagen kreeg hij hevige pijn tijdens een optreden. Daarnaast scheidde zijn lymfklieren ook af. Even later, toen hij in het vliegtuig zat terug van een tour in Zuid-Amerika, begon John te trillen. De zanger zei zich “slechter dan ooit” te voelen. ,,gezien de katers die ik in de jaren ’70 en ’80 heb gehad wil dat wat zeggen” zegt de 72-jarige.

Elton was er zo erg aan toe dat er in het ziekenhuis verteld werd dat ze niet eens apparaten hadden om hem te helpen. Toch kon hij geholpen worden, maar wel op een andere plek. De zanger kreeg een tweede operatie waarbij ze de vloeistoffen uit zijn lymfklieren hebben gehaald.

”Ga ik dood?”

De oorzaak was dat John een ernstige infectie had opgelopen in Zuid-Amerika en dat hij zelfs dood was geweest als hij niet op tijd werd behandeld. Op dat moment voelde hij het niet zo, maar de zanger beseft nu dat hij blij is dat hij nog leeft. ,,Ga ik dood?” vroeg hij zich constant af.

Wakker geschud

De bijna-doorervaring was een wake-up call voor Elton John. Hierdoor heeft hij de beslissing genomen om niet meer op tour te gaan. Hij wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen. ,,Het was alsof ik een ander leven voorgehouden kreeg, een leven waar ik meer van hield dan het leven op tournee” schrijft hij in zijn biografie. ,,”Muziek was het meest geweldige, maar het is niet zo mooi als Zachary die kletst over wat er is gebeurd tijdens voetbaltraining.”

 

Tags

BIJNA-DOODERVARINGCELEBRITYELTON JOHNZANGERZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck