Elton John steunt Clooney in hotelboycot

Door: DitjesDatjes
31-03-2019

LONDEN – Elton John staat achter de boycot van hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei. Dat laat de zanger in een verklaring weten. Acteur George Clooney heeft tot de boycot opgeroepen vanwege de volledige invoering van de islamitische sharia-wetten.

Tekst gaat verder onder advertentie

De invoering betekent dat dood door steniging mogelijk is voor homoseksuele handelingen, overspel en verkrachting. Clooney riep op de luxehotels die eigendom zijn van de Brunei Investment Company en van de sultan niet meer te gebruiken. Daaronder vallen het Dorchesterhotel in Londen en het Beverly Hillshotel in Los Angeles.

Elton vindt de boycot een prima idee. Hij stelt dat de boycot waarschijnlijk weinig uithaalt. “Maar gaan we echt helpen door mee te betalen aan deze schendingen van mensenrechten”, vraagt hij zich af. De zanger erkent dat Brunei als soevereine staat het recht heeft zelf te kiezen wat voor wetten het hanteert. “We moeten een signaal afgeven om te laten zien dat dit onacceptabel is.”

“Laat duidelijk zijn dat iedere keer als we in de hotels verblijven we geld geven aan mensen die hun eigen burgers stenigen of doodslaan omdat ze homo zijn of beschuldigd worden van overspel”, schreef Clooney in zijn oproep.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD