Emile gaat fitbitten

Door: Redactie
25-08-2018

Vooral mijn jongste dochter vindt dat ik meer moet sporten. Als zij met haar vriend bij ons logeert, gaan ze heel vroeg tien kilometer hardlopen om vervolgens de kwijtgeraakte calorieën weer terug te verdienen dankzij mijn gezonde ontbijt met versgeperste jus d’orange en croissants met een flinke klets boter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

5 kilometer

Met mijn verjaardag, ruim twee maanden geleden, kreeg ik van mijn dochters en schoonzonen een Fitbit, een zogeheten activity tracker in de vorm van een horloge. Ik keek niet super blij, want ik heb al een horloge. Een 21 jaar oude Maurice Lacroix.
Jongste dochter Jessica legde uit: ,,Dit horloge koppel ik met een app aan jouw mobiele telefoon. Dat ding vertelt hoe het met je gezondheid is gesteld. Je moet elke dag gemiddeld 10.000 stappen bewegen. Dat is circa 5 kilometer. Er zit ook een hardloopmodus op, een stopwatch en een slaapmodus die vertelt hoe je slaapt. De hartslag wordt ook gemeten.”

Het is merkwaardig waarom ik van mijn dochters intensief moet sporten. Ik ben weliswaar zes kilo aangekomen, maar dat komt omdat ik met roken ben gestopt wat mij in een kleine twee jaar een besparing van 4400 euro oplevert. Daar wilde ik een mooi cadeau voor onze kinderen van kopen, maar dat gaat nu niet door als gevolg van hun sportverdwazing. Want ik beweeg al voldoende in de tuin en regelmatig fiets ik met mijn vrouw ofschoon zo’n ritje vrijwel altijd doorkruist wordt door een lunch met een biertje of een wijntje.

Met de nodige reserves deed ik de Fitbit om. Mijn hartslag in rust is gemiddeld 60. Dat weet ik zonder dat horloge ook wel.Mijn slaappatroon is erg onrustig. Ik slaap gemiddeld 7 uur en 30 minuten waarvan 4.45 minuten licht, slechts 1 uur en 15 minuten diep. Mijn REM-slaap bedraagt ruim 1 uur en ik lig 30 minuten wakker.

Deze week kreeg ik via de app op mijn smartphone een slam dunk (er is kennelijk nog geen Nederlandse vertaling). Een slam dunk is een geweldig punt met basketballen en figuurlijk een topprestatie. De app vertelde: ‘You’ve walked 20.000 steps and you win a High Tops Badge’. Met 20.000 stappen of wel 10 kilometer leverde ik afgelopen zaterdag kennelijk een grote prestatie. Op die dag wilde ik alle borders in de voortuin en in de middentuin onkruidvrij maken. Ik maaide ook de achtertuin met een loopmaaier. Die is al goed voor 5500 stappen. Ik werkte van 9 tot 17 uur en was bekaf maar wel 22.345 stappen rijker.

Ik vind 10.000 stappen per dag meer dan voldoende en ik ga pas hardrennen als mijn vrouw meedoet. De kans dat zij dat doet is kleiner dan het winnen van de hoofdprijs in de Staatsloterij.

Schoenen

Als u, zoals ik, graag blootvoets in uw schoenen stapt, moet u de schoenen eerst met talkpoeder bestuiven. Uw voeten blijven dan droog en fris. Nieuwe (leren) schoenen hebben vaak een gladde zool. Wrijf over de zool met een doormidden gesneden aardappel.

Zet krakende (leren) schoenen een nachtje op een natte dweil en de kraak verdwijnt.

Meer tips: zie huishoudbode.nl

TAGS

Meer DenD