Emile houdt huis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Wij hebben de afgelopen twee maanden grondig en gruwelijk opgeruimd. In mijn omgeving van voornamelijk zestigplussers hoor ik steeds vaker dat mensen spullen willen wegdoen maar ‘tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’. Dat geldt ook voor mijn vrouw Lenie die nu met de grootste weemoed afscheid nam van het restant van de kleding van haar moeder die veertien jaar geleden in onze woning stierf. Mijn vrouw is enig kind.

Hotelzeepjes

Ik heb circa 500 boeken naar de afvalverwerking gebracht, want niemand wilde ze hebben. Voorts schilderde ik mijn nicotinekleur-achtige werkkamer, waar 22 jaar in werd gerookt. Daar staat overigens weer een goed gevulde boekenkast. Circa 10 kilo hotelzeepjes uit de hele wereld gingen naar een Goed Doel in Tiel.

Als klap op de vuurpijl stonden mijn vrouw en onze twee dochters twee dagen op een mega vlooienmarkt in de onderzeebootloods in Rotterdam. Daar stonden ze met een enorme hoeveelheid kleding, speelgoed, serviesgoed enzovoorts. Wat een belevenis! Ik keek mijn ogen uit.

Ze bleven met veel goede kleding zitten en dat werd met andere voorwerpen opgehaald door een Goed Doel in de Maasstad.

Wij bewonen een veel te groot huis en we verdrinken nog steeds in de spullen dus als we ooit kleiner zouden gaan wonen, moet ‘Van Gend & Loos’ minstens twee keer langskomen.

Online opties

Aan de andere kant valt er best te leven in een small world. In plaats van fysieke boeken kun je ook op de e-reader lezen. Mijn vrouw vindt dat prettiger omdat ze een groter lettertype kan instellen en goed licht heeft.  Muziek haal je niet meer uit een cd. Spotify vind ik een werelduitvinding. Net als Netflix en het neemt geen enkele ruimte in beslag. Ik heb overigens nog een stuk of 200 langspeelplaten van uitmuntende kwaliteit en die zijn nog best iets waard, zo zag ik op de snuffelmarkt.

Soms gooi je zo maar heel dure dingen weg. Ik denk dat ik als student in de jaren zeventig 700 gulden betaalde voor de Winkler Prins encyclopedie en nu verdween hij op de stort.

Maar tijdens mijn opruimwoede heeft het vieze witte krukje het weer overleefd. Het staat in mijn werkkamer en wordt overal voor gebruikt. Voor de bovenste boekenplank, bovenste keukenkastjes, bovenste ramen buiten en natuurlijk om te schilderen.  Wat is uw waardevolste voorwerp thuis?

 

Tags

EMILE BODEHUISHOUDBODENETFLIXOPRUIMEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck